Az akác legyen hungarikum!

Quoted post

Chemo

#2604 Nem az aláírásra

2014-02-17 12:53

Hangsúlyozom, kérem, tájékozódjanak!

"...az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló ... FVM rendelet. Ez 2009-ben született, nem az Európai Unió kényszerítette ki, hanem saját, magyar, erdőkkel foglalkozó szakembergárdánk fogalmazta meg, saját magyar érdekeink szolgálata érdekében, és saját magyar jogalkotónk emelte jogszabályi szintre. Ennek harmadik melléklete felsorolja az idegenhonos (nem őshonos) fafajokat, külön nevesítve az intenzíven terjedőket (invázióra képes fajokat), közöttük a fehér akácot. Nincs értelme idegen akaratra mutogatni..."

Továbbá: "az akác agresszív terjedése arányaiban a legnagyobb problémákat épp a kevésbé intenzíven használt természetes élőhelyeinken okozza, tehát a lehető legvalódibb magyar táji örökségünk eltűnését sietteti. Például a honfoglaló őseink által jól ismert és szeretett, az őshazából kiindulva ezer kilométereken át követett, alföldi erdőssztyeppek utolsó maradványaiét."

Továbbiak:
http://molnar-v-attila.blogspot.hu/2014/02/a-feher-akacrol-es-az-europai-bizottsag.html

Nem győzöm terjeszteni.
Köszönöm.

Válaszok


Vendég

#2612 Re: Nem az aláírásra

2014-02-17 13:16:24

#2604: Chemo - Nem az aláírásra

Még sem a magyarok, hanem az EU hozta a döntést !   Vajon miért ?

Vidéken, mivel gyorsan nől, kiváló tüzelő anyag, és mindenféle oszlopoknak is jó, mivel ellenáll a korhadásnak.Mellék épületek építésénél a mai napig használják  A múlt század közepén,  ha született egy gyermek, az Apa a kert végében akácfákat ültetett, mire a gyermek megházasodott, meg volt a házhoz a gerenda. ( tapasztalatból tudam). Egyébbként meg, nem kivitelezhető 100 éven belül, a teljes kiírtás.