Adjátok vissza gyermekeinket!

Quoted post

Zsuzsanna

#52

2013-12-16 23:15

Azert irtam ala, mert en evekkel ezelott olvastam a nok lapjaban a cikket es akkor napokig gondolkodtam rajta. Nem ertettem, miert kell allamilag beleszolni masok eletebe csak azert, mert mashogy akarnak elni, mint a tobbseg. Eszembe sem jutott, hogy ne lennenek alkalmasak a gyereknevelesre azert, mert mondjuk nincs a haz kozmuvesitve(100 eve se volt tanyan...). Az onfenntarto kozosseg pedig nagyon jo dolog (lenne), igazi kornyezettudatossag, nem csak olyan "divatos" "felmegoldas" mint amikor egy varosi no szelektiven gyujti az uveget vagy megprobal hagymat nevelni cserepben, aztan buszke magara (ez vagyok en :) )
Minden tiszteletem annak, aki megprobal tenni azert, hogy ki tudjon lepni a mai tarsadalom pazarlo, butito hatasa alol. Aki nem latja at, hogy ez mennyire nem jol megy (idiota tv-musorok, felesleges dolgok vasarlasa, kazahsztanbol behozott paradicsom, stb) annak vagy annyi baja van, hogy nem lat ki mogule, vagy agymosott.
Az egesz gyamugynek es a bironak pedig levetitenem a Babies cimu filmet (ajanlom mindenkinek amugy, nem csak nekik :) ), ami nem csak hogy nem nyalasan aranyos, hanem "meglepo" es fontos uzenete van: a vilag minden tajan 1 eves korukig figyelemmel kisert gyerekeknek teljesen mindegy volt, hogy mi veszi oket korul, megfelelo szuloi gondozassal ugyanolyan ertelmes es ugyes lett a japan kislany akit hipermodern cuccokkal es jatekhegyekkel vettek korul, mint az afrikai kisfiu akinek anyuci kukoricacsutkaval torolte ki a feneket es a kutyaval egyutt ivott a patakbol (toluk is el kene venni a gyereket?).
A megfelelo szuloi gondozas alatt az alap dolgokat ertem (etel,ruha,jatek...)
Ha olvassatok: szerintem nagyon jo szulok lennetek es drukkolok nektek.
Barcsak ne akarnanak mindenkit bedugni egy "normalis" dobozba. A vilag olyan sokszinu.
Meg valami: szerintem az a "koszos pince" amit a kepeken lattam, egeszsegesebb a gyereknek (felnottnek is), mint egy atlag masfelszobas panellakas.

Kicsit osszevissza lett ez a komment, meg az ekezetekert is bocsi, most ez van. :)

Válaszok

petíció kiírói

#53 Re: 52 Zsuzsanna

2013-12-17 09:14:02

#52: Zsuzsanna -

Köszönjük az infromatív hozzászólást és biztatást! December 21-én újra leszünk a Forró nyomon műsorában és január harmadik hetében (sajnos csak álnévvel) valószínűleg a Nők Lapjában.


Vendég

#91 Re:

2014-01-30 17:15:16

#52: Zsuzsanna -

miért kicsinyíted le azt amit teszel ( "divatos", "félmegoldás")?-aki nem indul el az nem érkezik meg sehová!

Sok sikert ,örömöt (hagymát cserépben nevelni) és bátorságot.