Tiltakozás a kutyák számára mindenhol kötelező póráz ellen

Quoted post

Rimi

#141 Re: Re: Re: Tiltakozás ellen tiltakozó pitbulltulajdonos

2013-11-22 12:35

#130: Pitbulltulajdonos - Re: Re: Tiltakozás ellen tiltakozó pitbulltulajdonos


"Ha egy egészen kicsit is képben lennél arról, amivel kapcsolatban állást foglalsz, akkor vágnád, hogy egy vadász csak vadat lőhet le, méghozzá kizárolag akkor, ha pontosan látja, hogy az állat milyen fajú és korú. Bizonyka!"


1996. évi LV. törvény

a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról


36.§ (1) A jogosult a vadállomány védelme érdekében a vadászterületén elpusztíthatja:

a) a gazdája hatókörén (irányításán és ellenőrzésén) kívülre, de attól legalább kettőszáz méterre került, vagy az egyébként vadat űző kutyát, valamint
b) a legközelebbi lakott épülettől kettőszáz méternél távolabb kóborló macskát.

Már nem keltél fel hiába... ;)
Úgy érzem, hogy téged meggyőzni semmivel nem lehet, így a továbbiakban nem is fektetek bele több energiát, mert nem érsz számomra annyit "barátom"! ;)

További szép napot...

Válaszok

Pitbulltulajdonos

#143 Re: Re: Re: Re: Tiltakozás ellen tiltakozó pitbulltulajdonos

2013-11-22 13:01:28

#141: Rimi - Re: Re: Re: Tiltakozás ellen tiltakozó pitbulltulajdonos

200 méter? Öregem, ha a kutyád 2 méternél távolabb megy tőled, akkor az totálisan alkalmatlan a póráz nélküli sétáltatásra. Igen, terepen is, erdőben is! Amikor én kerékpárral futtatom a kutyámat, akkor sem mehet el 2 méternél távolabb. 200 méter? Kétszáz méter? Továbbra is azt mondom, hogy aki ilyen távol engedi magától a kutyáját, az felelőtlen. Magyarázhatsz, de ez van. Egy, a gazdájától 200m-re csatangoló kutya felett a gazdájának nincs kontrollja, ennyi. Mennyire kéne kitolni szerinted ezt a távolságot szerinted, 2 vagy 20 kilométerre? És hát igen, illik tájékozódni, mielőtt a szabadba viszed a kutyád, hogy nem vagy e épp vadászterületen, lőtéren, katonai műveleti területen, magánterületen, stb. Ha rendszeresen jársz vadászterületen, akkor abba sem halsz bele, ha a helyi vadásztársaságot megkérdezed, hogy mikor vadásznak.