Háziállatok ivartalanítása államilag támogatottan

Quoted post

Ági

#46

2013-11-12 09:51

Már bocs, de mi az, hogy "Hivatalos Szerv"? Nem tudjátok, hogy kinek szeretnétek átadni a petíciót? Nem ártana pedig kideríteni. És aki készítette ezt a petíciót, talán tisztában lehetne azzal, hogy a "fajtiszta" azt jelenti, az adott kutya, macska vagy bárakármi a saját fajához tartozó szülőkkel rendelkezik, és nincs köztük mondjuk leguán vagy zsiráf... Nem "fajtiszta" állat pl az öszvér, akinek az egyik szülője ló, a másik szamár, ám őt egészen felesleges ivartalanítani, mivel a dolog természetéből fakadóan steril :D Hogy veheti bárki komolyan az olyan petíciót, amiben már a második sorban ilyen goromba hiba van (kétszer)? Ha annak szereztek érvényt, ami a petíció szövegében áll, akkor eléritek, hogy az amúgy steril állatokat államilag támogatva ivartalanítsák, gratulálok. Hasznos lenne olyasvalakivel megíratni az efféle petíció szövegét, aki legalább érti, hogy miről beszél, és azt írja le, amit valóban mondani szeretne. Arra inkább ki se térek, hogy nem csak a nem fajtatiszta állatok szaporításával van probléma, sőt... (Olyan meg, hogy megtiltják hatalmi szóval valaminek a "szaporodását", még ötletnek is abszurd.) Illetve hogy jelenleg semmiféle szaporítás nem "illegális" a hatályos törvények szerint... Ezrével állnának be az állatszerető, felelős gazdik egy NORMÁLISAN megfogalmazott petíció mögé, már persze ha sikerül kitalálni, kinek is lesz átadva, de, bár teljes mértékben támogatnám magát az ötletet, ez így sajnos egy igénytelen vicc.

Válaszok


Vendég

#50 Re:

2013-11-12 14:15:47

#46: Ági -

bevallom neked őszintén,nagyjából olvastam a peticiőt ,így arra amire itt kitérsz nem is figyeltem fel,de igazad van.


Vendég

#505 Azt írodRe:

2016-12-11 23:10:20

#46: Ági -  

 Azt írod: "... egy NORMÁLISAN megfogalmazott petíció mögé, már persze ha sikerül kitalálni, kinek is lesz átadva, de, bár teljes mértékben támogatnám magát az ötletet..."
Mindezt megfogalmazod, egy, a témában jártasságot mutató bírálatot követően. Én azt kérdezném tőled, hol marad a segíteni akarásod, hogy a "teljes mértékben támogatnám" kijelentésed, a megvalósulása felé mozdulhasson el?

Ha erre nem vagy hajlandó - felvenni a kapcsolatot a petíciót megfogalmazóval - akkor, csak valmi okosat akartál mondani,  és így ez "sajnos egy igénytelen vicc"!

Te kezedben van a döntésed arról, hogy mit gondoljunk a mondandódról!