Tiltakozás a homofóbiát legitimizáló hittankönyv ellen

Quoted post

Kaleidoscope

#19 Figyelem! Ennél többet kell mondani!

2013-09-14 13:17

Kedves Szervezők, Aláírásgyűjtők!
Először is köszönöm, hogy megkezdtétek ezt az aláírás-gyűjtést. Magam is csatlakoztam, a kaleidoscope.blog.hu oldalon is propagáltuk a petícióhoz való csatlakozást.
Ugyanakkor kérem, hogy aki a szervezők közül vállalja a nyilvánosság előtt is a véleményét, és nyilatkozni fog, vagy bármilyen egyéb, további média kommunikációt folytat, az tegye a laikusok és jó szándékú katolikus és más felekezethez tartozó keresztények számára is vilgossá, hogy miért tarthatatlan és felháborító ez a tankönyv, ez a homofób hozzáállás. Sokan még a hívők közül sem tudják, hogy a Katolikus Egyház Katekizmusa nem általában a homoszexualitást nevezi bűnnek, hanem a homoszexuális cselekedetet. Nem tudják, hogy ez utóbbinak a morálteológiai megítélése semmivel sem súlyosabb, mint bármely más, házasságon kívül folytatott, vagy a házasságban a gyermeknemzést kizárva folytatott szexuális kapcsolaté. Nem tudják, hogy ma az egyházon belül milyen lelkiségi irányzatok és mozgalmak vannak, amelyek arra irányulnak, hogy az egyház minél jobban be tudja tölteni Istentől Jézus Krisztus által kapott küldetését a házasságon kívül szexuális életet élő fiatalok, az elváltak, a homoszexuális irányultságú emberek, és más, korábban egyszerűen csak a szentségektől eltiltott, sőt a vallásgyakorlás más formiból is kizárt emberek körében végzendő misszió érdekében. Kérem ezeket az információkat osszátok meg a széles közvéleménnyel és a rátok figyelő keresztényekkel.

Válaszok


Vendég

#89 Re: Figyelem! Ennél többet kell mondani!

2013-09-16 11:40:05

#19: Kaleidoscope - Figyelem! Ennél többet kell mondani!

"Egyház Katekizmusa nem általában a homoszexualitást nevezi bűnnek, hanem a homoszexuális cselekedetet. Nem tudják, hogy ez utóbbinak a morálteológiai megítélése semmivel sem súlyosabb, mint bármely más, házasságon kívül folytatott, vagy a házasságban a gyermeknemzést kizárva folytatott szexuális kapcsolaté."

 

Ez az egész mélyen felhábórító mert a fent felsoroltaknak a bármiféle "moráletológiaia" elitélése elavult és káros. Az egész katekizmus ellen kell felépni. MEg persze a pedofil papo büntethetőségéért