Veszélyben a művészvagyon

Quoted post

Nick Carter
Vendég

#304 #303-nak

2011-04-24 22:14

Mi lenne, ha az orvosi tevékenység is mindenkit alanyi jogon illetne meg? Ugye, hogy ez egy hülyeség?! Mint az a jogi tanácstalanság, amivel ezt a "találó" definíciót adták egy Főiskolai-, majd Egyetemi végzettséghez kötött tevékenységhez! Szeretem az "elementáris tehetségeket", de nem hiszem, hogy a jelenlegi -korábban a kényszer szülte- jogi definíció megfelelő lenne! Bármilyen kamara működtethető, ha a Tagjai belátják, hogy csak egy szervezeti egységben tudják érvényesíteni a jogaikat! Csupán belátás kérdése.

Válaszok


Vendég

#307 Re: #303-nak

2011-04-25 08:49:07

#304: Nick Carter - #303-nak

Azért én kiváncsi lennék, hogy egy Művészeti Kamara hogy tudná úgyanúgy, vagy hasonlóan érvényesíteni a jogaikat, mit pl. az Építész Kamara !?

Mondjuk a művészeti tevékenységet csak kamarai számmal lehet végezni ? Ha nincs a festményen a szám akkor nem lehet eladni és megvenni ?

Minden kamara addig tud működni míg államilag meghatározott jogosultságokat kap. Ugye az építési engedélyezési tervet csak az a tervező írhatja alá akinek van kamarai száma. Számot úgy kaphat valaki ha megvan a végzettsége és a gyakorlata.

A Művészeti Kamarában mi lenne ez? Talán ha nem tetszik akkor ne kapjon jogosultságot? Vagy csak az festhet aki egyetemet végzett?

Ha nincs jogosultság értelmetlen a kamarai tagság is, lásd. Építész Kamarán belül a belsőépítész tagozat...

Ami az érdekvédelmet illeti, az egyesület érdekvédelmi szervezet (http://nonprofit.hu/?q=content/civil-alapok), a gond ott van, ha ezt a feladatát nem vagy csak részben teljesíti. A MAOE-nál szerintrm utóbbi áll fenn. Megfogalmazta és leírta valamikor valaki, hogy milyen ezirányú feladatai lennének a MAOE-nak. Nem általánosságban, henem konkrétan. Vagyis ha valamit nem jól működtetnek akkor maga forma még jó lehet, csak másként kell működtetni.