Kérjük vissza a feliratos kópiákat a magyar mozikba!

Quoted post

Tom

#185 Re:

2013-08-07 12:24

#184: Riell -

Minden pontoddal egyetértek!

Én a közvetlen környezetemben elég sok embert látok, akit zavar, hogy nincs eredeti nyelvű film a mozikban, viszont csak nagyon kevés olyat, akit ez annyira zavarna, hogy el se megy szinkronos vetítésekre. A többség sajna megvonja a vállát, és megnézi a szinkronos verziót.

Nekem ez azt jelenti, hogy kell bizonyos fanatizmus (=filmbuzinak kell lenni) ahhoz, hogy ez komolyan érintse az embert. Mivel jóamagam ebbe a kategóriába sorolom magam, én az utóbbi 2-3 évben már nagyon ritkán megyek csak el moziba. Amikor szó szerint vadászni kell egy eredeti nyelvű filmet, az már rég rossz. És ez csak Budapest!! Vidéken - ha jól tudom - nincs is olyan mozi ami eredeti nyelvű filmeket adna...

 

Ha jól tudom, a forgalmazók azért nem vetítenek feliratos kópiákat, mert:

1. kicsi rá a kereslet (érdekes, engem soha nem kérdeztek erről :)

2. pluszkiadással jár (merthogy a jogtulajdonos - stúdió - központilag feliratozza a digitális kópiákat is és így egy kópia lejátszási joga többe kerül)

 

Engem viszont ez nem győz meg.

Nem hiszem el, hogy a szinkron pluszkiadása mellett ne érné meg marginálisan több pénzért kiszolgálni a feliratos filmeket követelő réteget.

Nem hiszem el, hogy ne lehetne kis rábeszéléssel itthon készíteni a feliratos digitális kópiát, és azt se hiszem el, hogy ezt a minimális pluszköltséget ne hoznák be a vetítéseken, feltételezve hogy arról minden érdekelt (=a petíció aláírói) tudnak.

 

Értem én, hogy kapitalizmus van meg minden, de ha nem akarnak egy normális, fizetőképes réteget örökre elhidegíteni maguktól a t. forgalmazók, akkor lehet, hogy el kéne gondolkodni valamilyen kreatív megoldáson.

Azt gondolom, hogy a mostani állapot komolyan szégyellnivaló. Az, hogy vadászgatni kell az eredeti nyelvű előadásokat (ha egyáltalán van!), elég ronda képet fest a forgalmazókról (meg az átlagos nézőkről is egyébként).

Lehet, hogy lenne értelme egy értelmes felmérést csinálni, hogy pontos képet kapjanak az igényekről és a keresletről.

Válaszok

Riell

#186 Re: Re:

2013-08-07 14:11:47

#185: Tom - Re:

Értem én, hogy a pénz beszél, de akkor lássunk már egy valódi, forintosított kimutatást erről! :)