Kedvenc könyvsorozataink folytatásáért!

Quoted post

Roselyn

#9

2013-07-18 16:49

Szerintem bőven nagy félreértés van a kiadó és az olvasók közt. Valamiért - és nem tudom logikusan megmagyarázni miért - meg van róla győződve a kiadó, hogy az a sok értelmetlen, stílusilag erősen kikezdhető, tartalmatlan, csak és kizárólag reszelésről szóló könyvek, tényleg, és igazán érdekli a közönséget. Csak tudnám mire is építi ezt a véleményét a kiadó? Mert ha csak egy blogot, vagy közösségi oldalt (Pl: Moly) megnézünk, kicsit elmélyedve a mostanság kiadott remekek értékelésébe, akkor olyan mély zuhanást, és lehúzást tapasztalhatunk, ami helyenként már humorosnak mondható. Kínlódással párhuzamosan humorosnak. Én ugyan nem vagyok semelyik kiadó gazdasági vezetője, de nem az volna logikus, hogy azt érjük el, hogy a kiadott könyvek visszhangja pozitív legyen? Csak mert szerintem ezáltal válna a kiadó neve hitelessé. És ha a marketingalapokat követem, akkor ennek pedig az volna a hosszútávú következménye, hogy:"nézd már, ezt az a kiadó adta aki ezt meg ezt... akkor csak nem lehet rossz könyv ez a mostani sem!" De hát nem ez kell az Ulpiusnak ezek szerint... hanem inkább az, hogy "jaaa, ez az a kiadó, aki azt a förtelmes botránykönyvet piacra dobta, tudod arról az olimpikonról..." - mellesleg ehhez már nagyon hozzászólni sincs kedvem, annyira kritikán alulinak tartom. Szóval a helyzet bőven nem rózsás. És sajnos az sem lendít a lelkesedésen egy cseppet sem, hogy már jó ideje teljesen hülyének nézi a kiadó az olvasóközönségét. Nem fogja tudni senki bemesélni nekem, hogy az normális, hogy képtelen tartani magukat egy kiadási dátumhoz. A legnagyobb pofára esésem eddig az Ulpiusnál Rose legutóbbi könyve volt. 2010 májusai meghirdetés után, sikerült kiadniuk a könyvet 2012 novemberében vagy decemberében (már nem emlékszem pontosan). Közel másfél év. De ne érezzem magam bazári majomnak... és eközben olyan színvonalas művek is megjelentek, mint Lora Leigh Buja fiúkja... Remek. Szerintem ez bőven jelzésértékű. Sajnos.

Válaszok

X
Vendég

#15 Re:

2013-07-18 20:52:25

#9: Roselyn -

Jaja és Showalter Atlantisz 2-jének a meghirdetetthez képest 2 év csúszásáról ne is beszéljünk.  Egy évig folyamatosan - egyre nagyobb agresszióval - nyomkorásztam az oldalon a várható megjelenésekre, majd feladtam, előjöttek a depresszív tünetek, aztán mire kiadták, eljutottam odáig, hogy majd megveszem, ha nagyon nem lesz más olvasnivaló. Azóta pedig elkezdtem más kiadótól is gyűjteni egy sorozatot, így már megbomlott a rendszer és nem csak Ulpiusos könyvek sorakoznak azokon a polcokon. És örülök neki, hogy nekiálltam megszabadulni az egyik kb 30 részes sori eddig megszerzett darabjaitól, mert sose fogom tudni összegyűjteni.

Jaaaaaaaaa és amivel sikerült teljesen felháborítaniuk a kiadóknak..... A sorozatok részeinek össze-vissza kiadása.

Mágis hogy jönnek ahhoz, hogy egy író által megírt sorozat részeit (pláne, hogy általában az események nagy részénél fontos az időrendiség) önhatalmúlag olyan sorrendben vágják hozzánk, ahogy ők gondolják?????