Petíció a férőhelyek miatt Dunakeszin

Quoted post

tjuca
Vendég

#24 Kovácsné Telekes Judit

2011-03-29 10:22

burkoltan és jogilag nyilván támadhatatlan módon, de egyértelműen kifejezi, hogy a nem valamely történelmi egyházhoz tartozó gyerekek felvételi esélyei igen csekélyek lesznek

ez hülyeség. egyrészt nincs lista és prioritás, másrészt már bocsánat, de aki tolta bele a munkát, időt, pénzt, az joggal várhatja el, hogy felvegye az intézmény a gyerekét. nem az egyházi ovit kellene fúrni, hanem az önkormányzatot ütni, hogy ennyivel letudta a feladatát, és mossa kezeit.ha nincs az atya, akkor nincs ovi. ez sem. van egy ember, aki puszta elhivatottságból- ugye neki nincs gyereke, akit be kellene tolni oviba :-)- vette a feladatot, és térdig járva a lábait puncsolt, ahol lehetett, és lett egy ovi. de ismétlem, ez neki nem kötelessége, nem feladata, nem munkaköri leírása, ellenben az önkormányzattal, akinek feladata lenne, de nem csinálja.

Válaszok


Vendég

#27 Re: Kovácsné Telekes Judit

2011-03-29 11:51:45

#24: tjuca - Kovácsné Telekes Judit

Kedves Kovácsné Telekes Judit !

Először is le szeretném szögezni, hogy tisztelet az egyháznak, hogy észrevéve a problémát, és az önkormányzat finoman szólva is impotenciáját, és saját maga cselekvésre szánta el magát. Még nagyobb tisztelet a vallásos szülői közösségnek, akik lehetőségükhöz mérten hozzájárultak a megvalósításhoz. Azt is természetesnek lehet venni, hogyha egy magánintézmény ( egyház, alapítvány, egyesület stb...) közfeladatot ellátó intézményt hoz létre, azt - a lehetőségéhez képest - az állam ( jelen esetben az önkormányzat .) támogassa. Mind az építését, mind a működését.

Mivel ez az intézmény magánintézmény, teljesen jogosan válogatja meg, hogy kiket vesz fel. Furcsa is lenne, hogy mondjuk muzulmán, zsidó, egyéb más vallású gyermek kerülne be oda. Véleményem szerint az sem szerencsés, ha vallásos meggyőződéssel nem rendelkező szülők (abbéli kényszerből hogy legyen óvodai férőhelye a gyereknek.) vallásosnak mondják magukat, aztán otthon az óvodai nevelési elvekkel ellentétesen foglalkoznak a gyerekkel. Itt nem kell deviáns dolgokra gondolni, például a gyereket megzavarhatja az is, ha az oviban kell mondani áldást az ebéd előtt, otthon meg nem. ( ez csak egy apró példa, és számos másikat is lehet felhozni.)

A fentiek miatt is van az, hogy közintézmény építése állami feladat, és nem magánintézményeké, az pedig abszolút problémás, hogy az önkormányzat „saját” fejlesztési eredménynek mutatja be az egyházi ovi építését.

És akkor a bölcsődei férőhelyhiányt még nem is említettük. Az mindenkinek probléma. Ezért készült a petíció ( nem is az első.) nem valakivel, vagy valamivel szemben.

 

Üdvözlettel:

Radnóti Henrik