Nem akarunk Pécs Kertvárosában hulladéklerakót!

Quoted post

Mérnök

#18

2013-05-30 07:22

Valóban bosszúságra adhat okot, ha egy ilyen "tájékoztatótáblát" helyeznek ki, de a lakosságot nem tájékoztatják a várható beruházás mibenlétéről, az előnyeiről, az esetleges környezeti kockázatokról, és azok elkerülésére tervezett intézkedésekről. Annyi szórólappal "bombáznak" minket mindenféle politikai ügyben, talán most sem ártott volna hasonló szóróanyag küldése. Én személy szerint ne hinném, hogy pont egy transzformátor-állomás mellé kéne játszóteret építeni, hiszen annak is van környezeti terhelése, akkor inkább legyen ott hulladékudvar. Amúgy több hulladékudvar, és átrakóállomás tervezésében részt vettem (a most épülőében sajnos nem)és szakmai véleményem szerint a megfelelően zárt rendszerű hulladékudvarok nem okoznak semmilyen környezetterhelést, bár nézegetni nem annyira kellemes őket (mint ahogy a benzinkutat és trafóállomást sem) Gondolom nem ártana, ha az ott lakók kapnának "kárpótlásul" egy szép nagy játszóteret, távolabb a trafóállomástól, és a forgalmas országúttól. Sajnos, mi kertvárosiak hiába vagyunk jóval többen, mint a belvárosi lakosság, mégis hajlamosak a döntéshozók figyelmen kívül hagyni érdekeinket.

Válaszok

Lakó

#27 Re:

2013-05-30 20:36:51

#18: Mérnök -

Sajnos valóban igaz, ma is csak a Postavölgyieket emlegették, pedig sok kertvárosi is megjelent..........., a Siklósi útról és Nagyárpádi részről  is.

Pont az ablakommal szembe épül, szép kilátás a 4. emeletről.

Nem elég a trafó, a benzinkút, a zöldségesek, az egyik pont velünk szembe. :) A kis fákat is elültették annak idején pár év elteltével kivágták az egyik fasort, mert kellett garázsnak a hely, amiben sokszor naphosszatt flexelnek, kalapálnak............