Bocsánat kérés Izraeltől.

Quoted post

Margarin

#101 Két fontos kérdés

2013-04-10 20:07

Az első: miért jellemzője MINDEN demokratikus és toleráns internetes felületnek, hogy csak azok szólhatnak hozzá, akik egyetértenek?
A második: Rendben. Tisztelegjünk az áldozatok emléke előtt. De arra azért utána válaszoljunk, hogy miért csak a zsidóságot övezi ez a gyűlölet, és miért minden országban? Miért?!

Válaszok

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2013-04-10 20:22:22


rlaci

#105 Re: Két fontos kérdés

2013-04-11 05:27:00

#101: Margarin - Két fontos kérdés

Azért ez így, ebben a formában nem igaz. Ne keverd a hírportálokat, netes újságokat, a blogokkal és egyszemélyes kezdeményezésekkel.

Az első kategóriától joggal várható el a másik fél véleményének közzététele, pl. egy közszolgálati jellegű médium esetében. Ha és amennyiben az megfelel az illető médium etikai és erkölcsi irányelveinek. Ez persze igaz lehet(ne) a politikai paletta bármely oldalán helyet foglaló médiumra, de a gyakorlatban ez nem igazán működik. Van ahol semmilyen épkézláb ellenvéleményt nem lehet találni pl. kurucinfo, és van ahol a habzószájú, demagóg sárdobálást és személyeskedést a moderátor eltávolítja, míg a többit azért meg lehet találni pl. propeller.hu.

A magánemberként indított felületeken pedig tudomásul kell venni, hogy ízlések és pofonok dolgában az az egy személy dönt. És kész. Azon lehet polemizálni, hogy milyen értékítélet alapján teszi mindezt, de felesleges.

Viszont a két kategóriát összemosni enyhén szólva is megmosolyogtató.

 

Hogy miért csak a zsidóságot övezi gyűlölet minden országban? Még ott is találkozhatunk antiszemitizmussal, ahol hát enyhén szólva is igen csekély a zsidó lakosok száma? Mondjuk Japánban?!

Van róla véleményem, de nem hiszem hogy érdemes lenne itt és így fárasztanom bárkit is vele. Ezért csak annyit jegyzek meg, hogy szerintem nem a zsidóság tehető felelőssé azért a gyűlöletért, ami feléjük irányul. Ha van is részük abban, ami ellenük van az emberekben, az sem olyan formában értelmezhető, ahogyan az a bírálóik érvrendszerében megjelenik.

R.Laci