A közoktatásért!

Quoted post

elkeseredett2.

#596 Re: Re: Re: Re: Re: tankönyvbotrány

2013-04-05 14:05

#594: Elkeseredett - Re: Re: Re: Re: tankönyvbotrány

Teljesen igazad van! Annyira elfásul az ember a meg nem becsültségben, a napi harcokban, a felesleges feladatokban, teljesen leszívja az energiáinkat. De ez rajtunk kívül senkit nem érdekel.  ellenőrzési szint kell, hogy az ő embereiknek legyen jól fizető állásuk! Mi meg majd naprakész portfóliót gyártunk a tanítás, adminisztráció, kérelmezgetés, versenyek stb. mellett. Az eddigi végzettségünk mit sem ér! Majd jön a nagyokos bizottság, és minősít valaminek. Ha tetszik a fejem, pedagógus 2-be sorol, ha nem, 1-be, vagy elbocsátanak. Ez az élepálya? Nekem nem tűnik se életnek, se pályának! Olyan szinten vagyok elkeseredve, hogy...

Azt nem látja senki, hogy a gyerekeknek kiscsoportos oktatás kellene, fejlesztés, kiegyensúlyozott tanárszemélyiségek, akik tudják, mikor kell tanítani, és mikor nevelni? A lényeget senki nem akarja látni, hogy kitermel ez a rendszer egy csomó lemaradó, magatartászavaros gyereket? Akik utálnak tanulni az iskolában, és ez a későbbi fejlődésükre, de még a gyerekeik beállítódására is rányomja a bélyegét? Hát, tényleg a pedagógus skatulyázása a fontos, a kirakatmunka??? Legszívesebben megírnám H. R.-nak, de úgysem értené...

Válaszok

Elkeseredett

#597 Re: Re: Re: Re: Re: Re: tankönyvbotrány

2013-04-05 17:11:08

#596: elkeseredett2. - Re: Re: Re: Re: Re: tankönyvbotrány

Egyetértünk. Ma valaki, akinek meséltem a gondjainkról, azt kérdezte: Hát senki sincs odafönt, aki értene az oktatáshoz?

Úgy tűnik, nincs. A baj csak az, hogy én szeretek - vagy szerettem? - tanítani. Megszakad a szívem, ha más állást kell keresnem. Nyelvtanár vagyok, talán nem jelentene  gondot, de nem akarom. De lehet, hogy kénytelen leszek, ha ilyen szinten lehetetlenné válik a munka.

Még egy adalék: Az osztályommal Pestre készültünk egy áprilisi szombaton, és mivel a Nemzeti Múzeumba is mentünk volna, járt volna a csoportos  ingyenes vasúti utazás. A hölgy a vasúton közölte, hogy március végén kaptak egy emailt, hogy ápr. 1-től ilyen kedvezményt csak hétköznapra adhatnak! Nem fognak minket és a kísérő tanárokat elengedni hétköznap, az tuti. Csak hogy tudjátok: az ilyen kirándulásoknak úgy tűnik annyi! (Hát, legalább szabad marad a szombatom! Úgyis egésznapos út lett volna!) Úgy tűnik, a passzív ellenállásomat már az idén megkezdhetem - állami támogatással! :):)