Bocsánat kérés Izraeltől.

Quoted post

Péter66

#23 Re:

2013-03-31 09:30

#9: staryl -

Kedves staryl!

Van bocsánat (!) mindenre, egy kivétellel. Ez nem az a bizonyos. Istennél ott a kegyelem. A zsidóság elleni bűnök bocsánatáért történik többek közt ez a petíció is. Tőlük, és mindenki szívén belül egyedileg, vagy gyülekezeteken belül csoportosan bocsánatot KELL kérnünk azok nevében is, akikhez semmi közünk! Nem én, nem a nagyapám, stb. volt nyilas, de a nemzet nevében meg kell tennem, tennünk. Éppen a bocsánatért. Mert azok az emberek meghaltak egy sátáni eszme miatt. ...és aki nem bocsát meg, annak nem is bocsáttatik meg.

Más: Ne vádold a mérsékelt-nemzeti kormányt burkolt nácizmussal! A Jobbikkal-összemosás egy egyszerű (?) ellenzéki rágalomhadjárat része. Ez rosszindulatra vall, de legjobb esetben is tévedés. A nácizmus, antiszemitizmust sikítozók tömegének ne légy tagja, csupán, mert a magyarságellenes propaganda a trendi. Az antiszemitizmussal, "zsidókártyával" való visszaélés táptalaj a valódi zsidógyűlölők számára! Ne adj erre felületet! Ha meg őszintén így gondolod, akkor sajnállak.

Van nevem: Samu-Nagy Péter László

Válaszok

Anonim antifasiszta

#24 Re: Re:

2013-03-31 11:07:23

#23: Péter66 - Re:  

 Samu-Nagy Péter László!

Nem kicsit vagy antiszemita.

Nekem is van nevem, de félek neked megadni. Félek tőled, félünk tőled.


Vendég

#26 Re: Re:

2013-03-31 12:39:39

#23: Péter66

Kedves Péter! Amit ideírok már többször tölésre került, de a Te hozzászólásod miatt ideteszem még egyszer: A kérdés az az, hogy miért kell bocsánatot kérni egy 1948-ban létrejött államtól, egy 1945-ben lezárult esemény miatt? Miért kell emberiességi alapon bocsánatot kérni egy olyan államtól, mely nyíltan származása és vallása miatt üldöz és elpusztít embereket? Egy olyan államtól melynek létrejöttét terrorsta csoportok vívták ki - ez a jelen történettudomány álláspontja, maguk az akkoriak is így jellemzk magukat (Hagaddah, Irgun) Miért kellene nekem harmincas éveim közepén felelősséget viselnem személy szerint, vagy nemzeti hovatartozásom okán egy 70 évvel ezelőtt esemény miatt? Visszautasítom a magyarokat illető kollektív bűnösség elvét és bocsánatkérést várok el. Nem vagyok felelős magánemberként és magyarként sem a Soáért, bár aljas dolognak tartom. Nem fogok bocsánatot kérni ezért és senkinek nem kell leszámítva az akkor élt és tevékenyen résztvevő embereket. A magyar nép döntő többsége nem felelős ezért. A ma élők pedig egyáltalán nem.  Vagyis nincsen a nemzetet egységesen érintő felelősség. Ha ebbe belegondolsz, akkor látni fogod, hogy ezzel az erővel minden nép bocsánatot kérhetne minden más néptől minden nap. Ne menjünk ebbe az irányba. És kérek mindenkit, hogy ne emeljük minden nép fájdalma és tragédiája fölé a zsidó nép fájdalmát és tragédiáját, mert az nem összeegyeztethető a népek egyenlőségével, és az igazsággal. Nevem: Dobozy Máté

bladeroki

#575 Re: Re:

2013-05-11 20:48:23

#23: Péter66 - Re:

Kedves Samu-Nagy Péter!

Nagyon sok hozzászólást eltávolitva látok,és sejtem annak tartalmát!Igen nehéz kérdés ez! Ma is sok ember meghal,van kit személyesen ismertem egy 43 éves fiatal ember! Családjának élt nagyon rendes ember volt!Kocsijával szándékosan vonat elé hajtott!Mit gondolsz miért?Azért is van felelős,és nem is egy.Mikor lesznek szerinted felelősségre vonva?

 

MÁRIA

#636 Re: Re:

2014-08-03 08:46:40

#23: Péter66 - Re:

KEDVES PÉTER! AZT IS MONDJA A BIBLIA (APA BŰNEIÉRT A FIÚ NEM BÜNTETHETŐ)! A MI IMÁNK (MIKÉPPEN MI IS MEGBOCSÁTUNK AZ ELLENÜNK VÉTKEZŐKNEK)! ZSIDÓK MIKOR KÉRNEK BOCSÁNATOT AZÉRT AMIKET VELÜNK MAGYAR NEM ZSIDÓKKAL TESZNEK!