A közoktatásért!

értelem

/ #327 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Még csak most jöttek rá.......

2013-02-07 21:42

#326: Elkeseredett - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Még csak most jöttek rá.......

És esetleg kifizetik a napodat is, amit ott töltesz a gyerekkel? Vagy ez természetes? Mint az ingyen osztálykirándulások, délutáni értekezletek, hétvégi ünnepségek, esti farsangi felügyelet, estébe hajló szülőértekezlet, hétvégi javítások, és hadd ne soroljam?

A napi oktatási, nevelési helyzetből aktatologatás lesz, ez már most látható. Több iskolában bemutatták, hogy beázik a tető, leszakad a polc, veszélyes a félig lógó ablak, de hetekbe telik, mire valami történik. Eddig megcsinálta az az egy ügyes karbantartó, aki volt, kb. egy óra alatt. De persze, most spórolnak a minimálbérén, amit kapott. A többi meg kit érdekel? Maximum a tanárt, ha a fejére csöpög tanítás közben a víz. Ugye, nem kell, hogy elhiggyem, ettől a bürokráciától lesz jobb az oktatás?

Amiket írtam, nem igazán pénzfüggő. Nem kell ahhoz pénz, hogy emeljük az érettségi, a bizonyítvány értékét, színvonalát, hogy nevelési eszközöket adjunk a tanárok kezébe, hogy ésszerű dolgokat kérjenek tőlünk (ne minőségbiztosítási rendszert, amit most majd kidobunk a szemétre pl.). Én hallottam H. Rózsa kampányoló beszédét anno, és bizony, ezekről beszélt, minden problémát elismert, mintha a szívünkből szólt volna. S azóta mi lett? Totál az ellenkezőjét csinálják. Engem nem érdekel, melyik párt kakaskodik a hatalmon, de a nevelés évtizedekre határozza meg egy ország, nemzet jövőjét, ezt kéne látni és felfogni. Az oktatás a jövő befektetése. Nem máshová kellene a pénzt herdálni! Abból, amit most a KLIKesedésre költöttek, az oktatásban sok mindent meg lehetett volna valósítani.