Tiltakozás a Mozgáskorlátozottak Iskolája megszüntetése miatt!


Vendég

/ #94 Őrangyalok

2013-01-25 12:42

Őrangyalok Alapítvány a beteg gyermekekért nevében tiltakozom, az iskola középiskolájának megszüntetése ellen!

Hosszú évek erőfeszítése és kitartó munkája eredménye, hogy az intézmény európai szinvonalú létesítmény lett és az oda felvételt nyert gyermekek a 8 osztály elvégzése után is helyben tanulhatnak.Ez az iskola országos hatókörű intézmény, mely olyen speciális igényeket elégít ki, melyet nem megszüntetni, hanem tovább kell bővíteni.                            Kötelessége a felelős vezetőknek mindent megtenni, hogy a mozgásában korlátozott gyermek életében kinyílhasson a világ. A viták során avval érvelt a fenntartó, hogy nem kell aggódni, a gyermekeket Budapesten másik iskolába integrálják. Sajnos nem érezték meg azt a probláma lényegét, hogy ez nemcsak az ide járó gyermekek elhelyezéséről szól, hanem döntésükkel országos szinten szűnik meg a lehetőség a szülők, illetőleg a gyermekek elött!!!!                                        Csak a jó szándék hiányzik a fennmaradáshoz!
Egy szociálisan érzékeny kormány ilyen döntést nem engedhet meg magának.
Mentségükre magamat győzködöm, hogy a probléma talán nem is jutott el fölső szintre, megrekedt a helyi "hatalmaskodó" vezetők szintjén, akik önös érdekek előtérbe helyezésével hozhatnak ilyen súlyos döntést.
Őszintén remélem, hogy a felháborodásukat kifejező jó érzésű emberek kiálltása elhallatszik a fölsőbb szintre és humánus döntés születik.
Kaszmán Jánosné (Piroska)