Mentsük meg a Madarász utcai Gyermekkórházat

igazmondás

/ #27 Igazságot az igazságnak

2013-01-23 22:41

Tisztelt olvasó!

Személyi és erkölcsi jogomnak érzem-mint gyakorlott szülő és egészségügyi dolgozó, hogy véleményt és állást alkossak a már említett üggyel kapcsolatban!
Legelsőként azt a dolgot szeretném helyre tenni, hogy kisebb félre értési problémák vannak...
De a végeredmény sajnos ugyanaz amit cikk írója is kifejtett!
Nos a Madarász utcai gyermekkórház bezárása már "csak" a végkifejlett lesz miután sajnos ellehetetlenítik a munkavégzést.
Sajnos ebben a mai "nagyon demokratikus" országban bármit le lehet tolni az ember torkán!
Mint említettem a kórház vezetősége továbbra is kitart azon álláspontja mellett, hogy mindenkinek lesz munkahelye senki nem marad munka nélkül!
De szembe kellene nézni azzal a nagyon fontos dologgal, hogy az egészségügyben dolgozok szinte 100%a az ügyelet illetve pótlékok kiegészítésével tud megélni és megfelelő pénzt haza vinni a családja fenntartására!
És most essen szó a gyermekekről és azok szüleiről:
Aki évek óta a Madarász utcai kórházba hozza gyermekét valószínűsíthető, hogy meg volt elégedve az ellátással és ezt szeretné a közeljövőben is hasonlóan érezni!
Sajnos nem olyan világban élünk, hogy az emberek vagy esetleg a politikusok lelkére vagy szívére lehessen hatni, de tény:
Ez egy eldöntött történet mármint, hogy megszűnik az ügyeleti felvétel a kórház területén!
Évek óta hallani, hogy talán az ország legnagyobb problémája az egészségügy megoldása-megreformálása.
Talán néha el kellene gondolkodni egy kicsit az átlag ember eszével is aki a már megszokott és megszeretett dolgoktól nem szeretne szabadulni főleg ha annak nem látja értelmét vagy anyagi megfontolását!
Végig kellene nézni, hogy ma Magyarországon mennyi és milyen ellátású gyermekkórház van és a szerint dönteni és megfelelő koncepciót hozni.
Egy szónak is száz a vége a kórház munkájának ellehetetlenítése és esetleges későbbi bezárása nem csak az ott dolgozok de sajnos a kedves szülők és gyermekük újabb feszültségét és problémáját is magával vonzza.

Köszönettel