Tiltakozás a Mozgáskorlátozottak Iskolája megszüntetése miatt!

Mazsolapapa

/ #64 Cím nélkül

2013-01-17 16:39

http://www.peticiok.com/tiltakozas_a_mozgaskorlatozottak_iskolaja_megszuntetese_miatt


Jelenleg egy milliárdokból létrehozott intézményt akarnak megszüntetni. Vajon mennyit spórolnak rajta? Tízmilliót? Húszmilliót? Utána mi lesz az épület sorsa? A berendezések és segédeszközökkel mi lesz? Mennek a kukába? Fillérekért eladja az állam? Az a hatalmas ráfordítás soha nem térül meg. Vagy mégis?

Orbán Viktor szerint a jóléti államok korszakának vége és ezzel véget ért az európai történelem egy nagy korszaka. Elkezdődik a munkaalapú társadalom. Véleménye szerint a válságból csak munkával, mégpedig sok munkával lehet kijutni.
Vannak olyan vélemények is, hogy aki nem hajlandó itthon éhen halni ("jobb" esetben vegetálni) és egy jobb élet reményében inkább elhagyja az országot, az valójában hazaáruló.

Lehet gondolkodni. Mi a jóléti társadalom alapja. Szerény tanulmányaim alapján a munka. Mi másból teremthető elő a jóléthez szükséges feltétel? A jóléti társadalomhoz az esélyegyenlőség is hozzátartozik.

Kormányszinten támadják a rokkantakat. Csalónak vannak kikiáltva. A médiában nyíltan elhangzanak ilyen kijelentések vezető szintű emberek szájából.
A rokkantak nagy része tisztes munkába belebetegedett, vagy betegségek, balesetek miatt került ebbe a helyzetbe. Van aki évtizedek óta orvosi felügyelet alatt áll, van aki még csak most kezdte. Orvos professzorok, főorvosok, orvosok képzett hada állapította meg a betegségüket.
És jött az állam: spórolni kell. Ezeknek az orvosoknak a szavát, írását semmibe véve felülvizsgálatra küldik az embereket. Leminősítik őket. Vannak kik önerőből oda eljutni is képtelenek. Mehetnek dolgozni, hisz "munkaalapú társadalom" van.

A rokkantak egy csoportja születési rendellenesség, vagy gyerekkori betegség, illetve baleset miatt lett fogyatékos. Nekik találták ki az iskolát. Gyermekek, kik esélyt kaptak a normális életre. Jól képzett tanárok, ápolók tanították meg őket élni. Emberként élni egy olyan társadalomban, ami tele van akadályokkal. Nekik az iskola remény. Remény élni, remény dolgozni, remény felnőni. Ez pénzben nem kifejezhető. Megfosszák ezen gyermekeket a jövőjüktől.

Harcolni kell az iskoláért. Harcolni emberek jövőjéért.

Az embert élni és élni hagyni.