Petíció a BGF-KKK 2012. évi órarend változtatásai ellen.

senkise bántott

/ #18 Re: Re: Észérvek?

2012-12-21 22:03

#17: Engem se bántott senki - Re: Észérvek?

Pontosan tudom milyen bejárónak lenni. 10 éve vagyok bejáró Budapestre, napi 2*2óra utazással. Amikor középiskolás voltam, minden reggel 8-re kellett járni, minden reggel fél hatkor kellett kellnem. És pontosan ezért tudom, hogy ugyan nem kellemes, de meg lehet csinálni, ez nem a világvége. Aki ilyan helyen lakik és mégis ezeket az iskolákat választotta, az tudta mit csinál.

Emellett még a Külkeren nem is kell minden nap 8-ra járni órára. Valamint nem is kell bent maradni este 6ig. Három éve, amióta ide járok hetente legfeljebb egy órám volt este hatig és ezeket is át tudtam volna rakni korábbi órákra, ha akarom. Heti egy alkalmat bőven ki lehet bírni. Egyedül az ÖTB (pld. a szakfordító) a kivétel, ők tényleg gyakran sokáig maradnak, de senkit sem kényszerítenek arra, hogy oda jelentkezzen.

Érdekelne, hogy melyik az a szak, ahol reggel 8-tól este 6-ig minden nap bent kell lenni. Ha pedig nem kell, akkor hogy lehet az, hogy semmi másra nincs időd? Túlzol, mint ahogy itt majdnem mindenki. "pénteken be kell járni és akkor lehetetlen hétvégére hazamenni" meg a többi gyöngyszem. Napi 30-35 perccel többet kéne lenni az iskolában és egyből mindenki eljátsza a nemzethalált.

Azoknak akik munkára hivatkoznak mindig, amikor nem járnak órára, amikor nem jönnek vizsgázni, amikor beadandó határidő közeleg, azoknak tényleg a levelező tagozat való. Ha valaki zsebpénzre valót akar megkeresni, azt tegye meg nyári munkával, vagy esti műszakban. A nappali tagozatos diák főállású diák. Érdekelne melyik jövőbeli munkahelyen tűrnék el, hogy nem tudod elvégezni a munkád, mert egy másik munkahelyre akarsz menni mellette dolgozni.

Én támogatom az új órarendet, mert 10 perc nem elég arra, hogy az ember elmenjen a mosdóba, hogy keresztülverekedje magát a tömegen egy rekordhosszú épületen és megegye azt az egy rohadt szendvicsét, amit meg akar enni. Én megértem, hogy ha valakit plusz fél-háromnegyed óra zavar és kellemetlenül érint, de azt hogy emiatt a világvége jönne el egyesek életében, azt már nehezen.