Tárgyalásokat a felsőoktatásért!

danibusz

/ #44 Rossz hallgatók?

2012-12-19 00:31

Mikor én még középiskolás voltam,(jelenleg 3.éves BSc) akkor elkezdték lecsökkenteni a természettudományos tantárgyak óraszámát. Így jó, hogy nem lett mindenki csillagos ötös európai színvonalú tudásból. Innen tudom, hogy a "tanuljá' oszt jó lesz" azon is múlik, hogy milyen az oktatás. Nem azt mondom, hogy nem a diák hibája, hanem azt, hogy nem mindig.
Ha a magyar és a történelem van szinte csak (nem feleslegesek!), akkor jó, hogy mindenki láblógató órákra megy csak be a természettudományon.

A másik meg az alapvető képzési forma, még akár általánosban is. Magyarországon bűn jobb tanulónak lenni. Minek neki bármit mutatni, hisz ott van egy rossz tanuló! Mintha nem lehetne kimondani, hogy jó, vagy rossz tanuló valaki mondjuk matematikából. Ha jól halottam, a kommunizmusban volt általános ez a "lánc annyira erős, mint a leggyengébb láncszem", vagyis ha van egy rosszabb irodalmas, matematikus, fizikus, stb képességű ember, akkor az egész osztály miatta nem halad. Ha meg korrepetálják a jobbakat, bővítve a tudásuk, akkor meg "tanár kedvencei", meg biztos megkapják a válaszokat a kérdésekre, és emiatt nem lehet korrepetálni. Mivel hátrányos megkülönböztetés.
Aki szerint hazudok, annak be is tudom ezt bizonyítani. És szerintem nem az én esetem az egyetlen.