Mondj nemet a felsőoktatás szétverésére!

pirkadat

/ #86 Re: TANULNI KELLENE URAIM ÉS HÖLGYEIM!

2012-12-12 18:48

#7: bandeexoft - TANULNI KELLENE URAIM ÉS HÖLGYEIM!

Még jogos is LENNE az adófizetők pénzére való hivatkozás.......... Na de egy gazdasági válság kellős közepén akarnak bevezetni ilyen magas tandíjat, mikor az emberek a napi megélhetére alig tudnak pénzt forítani?? EZ AZ, ami eszetlenség. Valóban, több jól működő országban van tandíj, de ott az emberek ki tudják fizetni, mert olyanok a körülmények. De itthon még a hétköznapi életre is alig jut... Ha az ember autóval akar NÉHA járni (ami ma már luxus.....), két munkahelyen kell halálra dolgoznia magát, és még így is gyalogol, amikor lehet, és csak ünnepnapokon költ benzinre (TAPASZTALAT!) Ilyen világ kellős közepén forgatják ki mégjobban azoknak a zsebét, akik esetleg többre vágynak egy takarítói állásnál (amihez zerencse kell, hogy megkapja)? Nem mellesleg, egyetem mellett kénytelen még így is munkát vállalni az ember (ha épp talál), ha nem akar éhen halni, vagy nem akarja, hogy a szülei haljanak éhen, míg igyekeznek segíteni rajta.
Azért akar az ember külföldre menni egyetem után, mert itt (eddig) színvonalas tudásra tehetett szert, relatíve kevés pénzért, viszont ezt a tudást nem tudja itthon kamatoztatni. De ha itt is annyit kell fizetni, mint külföldön, csak kint jobbak az elhelyezkedéi esélyek, ezután ki marad majd itt tanulni??
Eszetlen, undorító döntés ez, amit a "vezetőink" hoztak. Rövid úton tönkremennek majd a nagy múltra viszatekintő, színvonalas oktatási intézményeink, mert egyesek pénz és hatalom utáni igényeik kielégíthetetlenek....