Nyilatkozat az MMA-val kapcsolatos kormányhatározatról


Vendég

/ #24 Re: Re:

2012-11-25 02:40

#21: Des Esseintes - Re:  

 

"Nem azzal van a gond, hogy "az állam egy tőle független szervezetet bíz meg", mert ha az "állam" vagy ez a "szervezet" ezt állítja, akkor hazudik."

Legyen kedves elolvasni azt a nyilatkozatot, amellyel egyetért: "Ezzel a döntéssel az állam ideológiai szabályozásra nyújt felhatalmazást egy olyan szervezetnek, amelyet nem ellenőrizhet." Ön azt nevezi hazugságnak, amit az Ön által támogatott nyilatkozat állít. Persze csak akkor, ha a "független" és a 'nem ellenőrizhető' kifejezés ebben az esetben rokonértelmű.

"Ez messze nem egy független szervezet, hanem ez maga az állami ideológia propaganda intézménye, amely most már nem csak véleményez dolgokat, hanem üzemeltet, pénzek felett rendelkezik, és ami abszurd, állami intézmények (múzeumok) felett akar kontrollt gyakorolni. Nem egy pártatlan szakmai testület, hanem véresen politikai."

Ismerem például Jankovics Marcell tevékenységét művészként, kultupolitikusként, de nem látom, mi a gond vele. Nem érzem úgy, hogy az ő tevékenysége pártosabb lenne, mint az Öné, vagy az Ön által támogatott valakiké.

Azt viszont látom, hogy baromi sok pénzről van szó, és bizonyos csoportok félnek tőle, hogy nekik nem jut belőle. Nem kell rettegni. 2014-ben választások lesznek, utána majd biztos olyanok jönnek, akik másra bízzák a pénz elosztását. Türelem.

Az előző hozzászólás is tőlem származik.

Keszi Tamás