A választói összefogást támogató nyilatkozat

1945

/ #966 1945

2012-11-13 15:17

Túl a nyolcvanon, aggódással figyelem a jelen folyamatokat és sok párhuzamot látok az 1945-48 és mostani időszakok között. Akkor is egy unió, most is egy unió szövetségesei vagyunk és akkor is egy bizonyos párt melynek utóda mos ellenzékből okoskodik, hasonló lépésekkel került hatalomra és uralta az országot 40 évig!
Az emberek nem sokat tesznek, pedig most nem ül a nyakunkon se az orosz, se a török de még az osztrák sem. 1956-ban borítékolható volt, hogy az oroszok beavatkoznak még is meg tudtunk mozdulni és nem maradt vízhang nélkül a nagy világban. 1990-ben a taxisok meg tudták bénítani az országot és 2006-ban is az utcára mertek menni. Az unió több országában is heves tüntetések és egész országra kiterjedő sztrájkok vannak!
Ha az előttem kommentelő levelének hinni lehet, akkor a jövő fiataljai csak az elitből kerülhetnek ki, független a tudásuktól képességüktől! Aki nem a tehetős réteg tagja az sajnos menni fog a levesbe ahogy az az 50-es években is történt, csak akkor fordítva.
Nem értem, hogy mire ez a tunyaság. Kutya harapást szőrével. Az előző 8 évben ki hergelte a tömeget és milyen intézkedések ellen szólalt fel- megjegyzem joggal!
De most ugyan az az ember ugyan azokat kényszeríti ránk amik ellen anno ő is felszólalt és az utcára vitte az embereket.
nem kellenek nekünk se pártok se politikusok. Nélkülük is tudjuk képviselni érdekeinket, csak meg kell mozdulnunk, és megmutatni nekik, hogy nem tehetnek azt amit akarnak. Üzenetünknek minden egyes pártnak és politikai szervezetnek kő keményen az orra alá kell dörgölnünk. És akkor már nem lesz jelentősége, hogy Feri vagy Viki esetleg Gordonka fog a trónon ülni. De amíg kusban ülünk és néha egy egy felvonulás erejéig mozdulunk csak meg utána pedig szép csendben haza megyünk addig jöhet jobb vagy bal itt nem fog semmi sem változni, csak még rosszabb lesz!
Az én generációm 56-ban ki tudott menni az utcára. Volt megtorlás az igaz, de végül a KGST legvidámabb barakja lettünk és 88/89-ben békésen tudtuk lebontani a szocializmust.
Most kimennénk az utcára és blokádokat állítanánk biztos hogy lenne hatása!
De amíg birkák vagyunk addig csak választási bábuként fognak ránk tekinteni.
ébresztő, gondolkozzunk és cselekedjünk!