Ott Voltunk. Virtuális Békemenet Magyarországért

tagiba79

/ #971

2012-11-10 11:57

Békemenetről

Az én felfogásom szerint a Béke két vagy több ellentétes véleményű, érdekű ember (…ek),társadalmi csoportok vagy államok közötti nézeteltérés,ellentét vagy érdek (..ek) feloldása kompromisszumok révén.
Nos, ha ebből az alapelvből indulunk ki, akkor Magyarországon szóba sem jöhet (az eddigi tapasztalatok alapján), hogy a kormányzó pártszövetség és ellenzéke között valaha is a fentieknek megfelelő békekötés létrejöhessen.
Ezen állításom legfőbb bizonyítéka, hogy úgy ellenzékben, mint a hatalom birtokában ellenfeleik erkölcsi, morális megsemmisítésén dolgoztak, dolgoznak…itt most nem beszélnék a nagy frázisról a „demokráciáról.”.
Épp ezért már a tavaszi nagy Békemenet-et sem tudtam hova tenni; miért pont a „békemenet” címet adták? Egyetlen transzparenset nem láttam, amin a Békét akarunk! Felirat lett volna,de a szónokok beszédeiben sem esett szó róla.
Arról meg vagyok győződve (meggyőztek), hogy a nagy erődemonstráción kívül semmi köze nem volt a Békéhez. Mint utólag a vezér is elismerte inkább a kormány megmentése volt a cél.
Az őszi (okt.23.) nagy „békemenetet” meg végképp nem tudtam hová tenni. Annak meg végképp semmi köze nem volt a békéhez,( annál inkább az IMF ellen irányult). Ezen a tüntetésen sem esett egyetlen szó sem róla.

A napokban Julius Caesar nagy mondásait olvasgattam s az alábbi mondására találtam:
„Si vis pacem, para bellum”…..Ha békét akarsz, készülj a háborúra…

Nos, ekkor „ugrott be”, hogy miért is kapták ezek az erődemonstrációk a Békemenet jelzőt.