Ne hagyjuk! / Don't Let it happen!

vörös

/ #91 Aláírtam, mert

2012-10-04 16:55

Annyi irracionalizmussal mint Magyarországon legfeljebb az arab világban találkozhatunk. Vagy talán még ott sem. A legfantasztikusabb őstörténetek, vallási elképzelések, áltudományos nézetek keringenek és fertőznek ebben az országban. Mert a nemzetnek nincs jövője, kitalál magának egy múltat (vagy többet), amely sohasem volt és csak állandó forrásban lévő agyakban születhet meg. És ezektől az ideáktól várják a megváltást. Ellenségkép, bűnbak is terem minden bokorban. Sokak élete egyetlen hőzöngésből áll. Miért kell ennek így lenni? A magyarok annyi hasznos energiát égetnek el értelmetlen hőzöngésre, háborgásra, hogy hasznos, megfontolt gondolatokra, tettekre már semmi erejük, tehetségük sem marad.
Én nagyon tisztelem Heller Ágnest, mert ő mindig tovább tudott lépni, nem ragadt meg egy ideológiában sem és tud ma is tisztán, nagy társadalmi összefüggésekben látni, gondolkodni.
Differenciált gondolkodásra képes, mások szavára is odafigyelő, megfontolt, bölcs polgárokat (és nem hőzöngő magyarkodó fantasztákat) kívánnék én ennek a hazának!