Ne hagyjuk! / Don't Let it happen!

bartospeeter

/ #19 Horthy politikai bűnei elévülhetetlenek

2012-09-29 08:59

realista írja ezt 15-mél:
"Sztálinnak, Leninnek, Rettegett Ivánnak emlékművei vannak Oroszországban. Akkor miért ne lehetne Horthy-nak Magyarországon? Magyarok vagyunk, a múltunk is a miénk. Aki nem vállalja népünk múltját, az nem magyar. Az aláírók tehát nem magyarok! "

Ez egyszer butaság, mert nem Te döntöd el ki a magyar, én viszont jelezem, benned nincs annyi bátroság, hogy a nevedet leírd.
Másodszor igazad, van sok helyen működik akként a történelmi múlt, hogy elviselik az össze nem illő politikusok szobrait. Ez feltételez egyfajta inteligenciát, ami bennünk lehet meglenne, a Horthy szoborra vonatkozóan, ha nem azt látnánk, hogy magát a rendszert akarják restaurálni, egyfajta kádári fillinggel füszerezve.
Más!
Horthy nem csak a zsidótörvények miatt, nem csak a Cigányaink, Zsidóink deportálása miatt bűnös politikai értelembe, hanem a Don-kanayrnál ott maradt katonáink, munkaszolgálatosaink miatt is.
Agresszorként támadóként vettünk részt Horthy alatt a SZU elleni háborúban.
Az kétségtelen, Trianon mocska nehéz környező körülményeket teremtett az oszrág és vezetői számára, de ezek egyike sem lehet ok, és magyarázat arra amit Horthy tett, vagy nem tett meg.

Horthy csak akkor kaphat szobrot egy történelmi emlékparkba, ha egyetértés van abban, hogy a maga módján egy gazember volt, és soha senki nem akarja azt a szobrot megkoszorúzni.