Próbáljuk meg együtt fellendíteni az animés piacot!

Zsolti-kun

/ #7

2012-07-30 15:12

Sajnos nem lehet 5 évet várni, mert a jelenlegi helyzet fejében az Animax lehúzhatja a rolóit. Járnak le a jogok, miközben nincs pénz animére. Mondjuk úgy, hogy ez a "petíció" inkább egy felhívás arra, hogy mit kéne vagy mit lehetne csinálni, ha mindenképpen eljön a végítélet. Az látszik, hogy a szerkesztőbrigád még próbál küzdeni a TV-csatornáért, de ez a hattyúk halála. Először én sem értettem egyet ezzel a petícióval, mert nem láttam sok értemét. De végül szerintem jó ötleteket hoztunk össze és segítettem.
Az Animax azért vált általános ifjúsági TV-csatornává, mert a Sony "rákényszerítette". De az AXN-en kívül csak olyan nyugati filmekhez jutott hozzá, amiket a Sony adott. Például a Look, aminek a nézettsége valószínűleg a béka segge alatt volt, mert szinte mindenki fújolt rá. (Kukkolók.) Kötelező ilyeneket adni, de nincs belőle visszaforgatható haszon. Emellett reklámbevétel sincs már. (Megszakadt a kapcsolat az R-Time céggel. Ha a Sony nem foglalkozik az Animax-szal, akkor sehonnan nem lesz reklám.) Ki kéne lépni a Sony karmai közül, ha lehetséges. Olyan új TV-csatorna kéne, ami egyesítené magában az A+ és az Animax stílusát, miközben nem állna mögötte egy ilyen zsarnok cég. Természetesen ez nem lehet könnyű, és valószínűleg a petíció létrejötte után nem 2 hónappal valósulna meg. ^^"
Az általános keleti TV-csatornás ötlet nem rossz. De szerintem ebben is ott van a buktató, hogy nagyjából csak egy szűk réteget érdekelné. Ezért jobbnak tartom valamivel az általános ifjúsági ötletet úgy, hogy a nyugati filmek közül is normálisabbak jöhessenek. (Ne Sony-sok.) De ez is csak egy felvetett lehetőség. Sajnos nem áll módunkban az, hogy mi döntsük el. ^^"