Tiltakozz a 100 éves egyetem példátlan értékrombolása ellen!

Vendég

/ #16

2012-07-28 17:04

Amióta az eszemet tudom Magyarországra mindig jellemző volt, hogy ami jó, szép, régi, főleg nemzeti, azt tönkreteszik egyes önkényeskedő kiskirályok. Ezen csodálatos tanszék esete csak egy része a szisztematikus nemzetpusztításnak. Ha nem teszünk valamit, a végén felszámolják az egész országot! Szakmánk ellen általános megsemmisítő hadjárat folyik. Javaslom megnézni ezt a videót: http://www.youtube.com/watch?v=XRJNdHSH4SI. Ezen a felvételen meghallgatható a "szakszerű" válasz, amelyben irodaháznak nevezi a kutatóintézetet az államtitkár (5:14 körül hangzik el ez a baki). Na ehhez hasonló hozzáértéssel döntöttek a tanszék sorsáról egyes önjelöltek. Más országban az ilyen kincset minden eszközzel védik.
Ez az eset annyiban jön ide, hogy a tanszék bútorainak jó része az egykori Magyar Királyi Földtani Intézetből, annak jogutódjából a Magyar Állami Földtani Intézetből származik. Földvári professzor úr mentette meg a bútorokat a zúzdától. Ezt Kozák tanár úr mondta még nekem annak idején. Mára már megszűnt önálló intézményként létezni a MÁFI, Magyar Földtani és Geofizikai Intézet (MFGI) a neve. Nem árusíthatják saját kiadványaikat sem, mely arra megy ki, hogy bevétel híján elsorvadjon az intézmény.
Jómagam szintén ezen a tanszéken végeztem, amely nekem szakmailag emberileg sokat adott. Az Almamáternek volt különleges atmoszférája, a régi bútoroknak, könyveknek meg kellemes illata.
Semsey Andor a magyar tudomány mecénása is megdöbbenne, ha látná milyen hadjárat folyik ma Hazánkban a földtudomány ellen.
Minden eszközzel fel kell lépni ezellen a barbár rombolási ösztön ellen! Javaslom kinek hol van kapcsolata minden lehetséges eszközzel a nyilvánossághoz , médiához kell fordulni!