Nyugdijat a vajdasági papoknak

Holló

/ #4 zoliho@yahho.com

2012-06-06 13:47

Átolvastam az írásaitokat, hát elég sok mindent levontam a magam számára!
Támogatom én is azt az ötletet, hogy kapjanak a papok is nyugdíjat, de az a kérdés hogy honnan??? Mivel az egyháznak, vagyis a püspökségnek adóznak, így az lenne az erkölcsös, ha a püspökség adja a saját dolgozóinak a nyugdíjat!
Ha az államtól várják a nyugdíjat, akkor az állami jogszabályokat kellene betartani (pl.: 65 éves kortól nyugdíj, nem 75 mint az egyházi törvénykönyvben CIC-ben ahogy szerepel, valamint időnkénti pszichológiai vizsgálat minimum évente!). Na, a másik meg ne úgy hogy egyiknek adja a pénzt a másiktól meg elvárja, hogy majd neki adja! Legyünk igazságosak és becsületesek!!! Ez az egyház tanítása!
A papok is szépen fizessék a nyugdíjalapot és a betegbiztosítást úgy, mint minden ember-hívő, és akkor kapnak majd járulékot! Amilyen kategóriát befizetnek annyit is kapnak majd!
A másik és legfontosabb az adóbevallás! Szépen be kell adni az egyháznak mennyi a bevétele (adományok, hitközségi adó...stb) és erre is adót kivetni! Mint ahogyan egy magánvállalkozást megadóztat, az állam ugyan úgy kellene az egyháznak is, hogy adózon....nincs semmiféle különbség, sőt nem szabad megengedni, hogy különbség legyen ember és ember között! Hisz az egyház tanítja, hogy minden ember egyforma és nem szabad különbséget tenni senki között, hisz demokráciában élünk!
Na, ennek tekintetében támogatom az egyháziak allami nyugdíját!