Ne legyen Eger süllyedő hajó!


Vendég

/ #26 Tisztelettel bátorkodom válaszolni

2012-05-10 02:16

Tisztelt Rázsi Botond!

A vezetés tehát mossa kezeit, konkrét intézkedés nem volt...valóban nem, viszont volt helyette rendőrségi razzia, koncertbeszüntetés, indokolatlan megszorítások, működést ellehetetlenítő feltételek, büntetések, satöbbi. Ezek az incidensek, ha kicsit logikusan végiggondolom, mégiscsak valahol a vezetés hatására történtek. Mindig találtak ürügyet a korlátozásokra, megszorításokra, valamint nem győzöm ismételni a néhány előttem szólót: mi az, hogy egyetlen paranoiás bejelentő miatt 300 embernek kell vigyázzban állnia? Kérem szépen...megyeszékhelyről beszélünk, nem egy csendes hegyi faluról az Alpokban. Akinek ez nem tetszik, az költözzön falura, vagy tanyára, ennyire egyszerű.
Tudnék még millió dolgot felsorolni, hogy miért is alkalmatlan (dehogy alkalmatlan, egyenesen káros) a jelenlegi, meg természetesen a volt városvezetés is.
És ha már a hozzáállásnál tartunk: egy város vezetésének nem a mentegetőzés a dolga, hanem hogy jövőt teremtsen és biztosítson egy olyan fiatal generáció számára, akik fenntartják a gazdaságot, és nem mellesleg a néhány hőbörgő nyugdíjas havi ellátását is fizetik! Fiatalok nélkül nincs jövő, márpedig a fiataloknak közösség kell. És a jelen vezetés pontosan ezt őrli porrá módszeresen. Ja és lehet ezt csűrni csavarni tovább, de egyetlen költői kérdéssel el tudom intézni a vitát: mit tettetek a fiatalokért? Mit tettetek azért, hogy itt SOK fiatal jól érezze magát, közösségben éljen, kreatív legyen, építsen, teremtsen, hosszú távon pedig fenntartsa a város, így a társadalom jövőjét? Mit?
A következő rész nem személyesen Neked szól, hanem úgy kollektíve mindenkinek, aki a nyakunkon élősködik: mi, fiatalok egyetlen dologban vagyunk nagyon hibásak, de abban aztán tényleg nagyon: megtűrünk benneteket. Remélem, hogy már nem sokáig.