Tiltakozás a kecskeméti csendrendelet ellen

betthinah

/ #100 Re:

2012-05-01 11:07

#63: Családanya -

Teljes mértékben megértem az Ön szempontjait, de mint fiatalként mondom, hogy sajnos a normálisan szórakozó, kikapcsolódni vágyó fiatalok nemhogy szégyenben maradnak a viselkedni nem tudó kortásaik miatt, de még a mi nyakunkon is szorul a hurok az ő hülyeségük végett. Na ez az, ami miatt én aláírtam. NEM FOGOK MÁS HÜLYESÉGE MIATT SZENVEDNI! AKI NEM TUD VISELKEDNI, FEGYHÁZ VAGY NORMÁLIS NEVELÉS! Nem azokon kéne szorítani a hurkot, akik így sem tudják, hova tanuljanak, hol dolgozzanak, mennyit stresszelünk mi, fiatalok, mennyit a felnőttek. Valahol ki kell ereszteni, bizony és sajnos ez az éjféli korlát a vidékiek helyzetét sem könnyíti meg, akik igényes szórakozóhelyre szeretnének elmenni. Magamról tudom például, hogy mekkora a tóréshatárom az alkohollal szemben és nem feszegetem. Aki nem tud parancsolni magának, maradjon otthon, vagy menjen egyenesen a detoxba! Na meg akinek ehhez a díboláshoz, hangoskodáshoz alkohol sem kell, csak neveletlenség vagy épp túlpigmentált bőr, annak pedig intézetet vagy keményebb szülői szigort tudok javasolni. LEHET KULTÚRÁLT KERETEK KÖZÖTT SZÓRAKOZNI, EMBEREK, NEM TUDOM, MIÉRT FONTOS AZ ÜVÖLTÖZÉS, RONGÁLÁS. Kedves polgármesterünk is elfeledkezik arról, hogy bizonyára ő is járt szórakozni. 

Az Ön hozzászólásához még 1, apróbb észrevétel: Senki sem mondta, hogy a nyugdíjasok forduljanak fel, csupán annyi, hogy a fiatalabb nemzedéket az irritálja, hogy a buszon nincs hely, anyáskodnak felettük teljesen fölöslegesen, aki pedig nevelésre szorulna tényleg, annak nem mernek szólni.

Részemről az idős hölgyekkel a 12-es buszon egy negatív tapasztalatom van: Hiába van az én ülőhelyemen kívül 100 szabad hely, ő ott áll mellettem és addig köhécsel, míg át nem engedem neki az enyémet. Alapjáraton udvarias nevelést kaptam édesanyámtól, átadom a helyet, ha érzem szükségét, de azért kánikulában, iskolából hazafelé például 8-9 óra hossza izzadás, tespedés után az iskolapadban én sem kívánok ácsorogni. Pláne, ha van ülőhelyem ugye.

Sokan, akik ide írnak, úgy gondolom, nem is értik ennek a lényegét, vagy csupán agyilag alulmaradottak, hiszen sajnos olyan kommentárokat is találni, aminek körülbelül köze sincs az ügyhöz, csak "ő a valaki" és lázad. Az efajta modor éppen az, ami szüli a partyk utáni díbolást.

20 éves létemre mondom, a 12-13 éves "nagylányoknak, nagyfiúknak" nem enyhén vissza kéne venniük magukból!

MIATTUK SZÍV AZ EGÉSZ KECSKEMÉTI FIATALSÁG. HIGGADJATOK LE!