A KERESZTÉNY HÍVEK TILTAKOZÓ NYILATKOZATA

Jézus Krisztus szolgája

/ #15 Református vagyok és Magyar! De nem hülye!

2012-04-24 01:52

Felháborító, amit Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke a reformátusok nevében tett! Kikérem magamnak, az én nevemben ne nyilatkozzon ilyen igen komoly ügyben! Lett volna idő arra, hogy egy körlevélben (mint azt sok más, ennél kevésbé fontos ügyben) felkeresik az összes egyházközséget, és mondjuk egy egy kérdőív kitöltésével lehetőséget teremtsenek arra, hogy minden református kifejthesse a véleményét, és az így kapott vagy nem kapott jogosítvánnyal tehette vagy nem tehette volna azt, amit pimaszul önhatalmúlag tett! Presbiter vagyok és a harmadik ciklusban is újra megválasztott gondnoka egy somogyi település Református Egyházközségének. Egyre jobban kezdem érteni az "egyetemes papság" bibliai lényegét (Egyetemes papság elve: A Szentírás alapján valljuk, hogy minden hívő ember pap. Joga és kötelessége a Szentírás tanulmányozása és az evangélium hirdetése. "Ti azonban választott nemzetség, királyi papság szent nemzet vagytok..." I.Péter 2,9/), és egyre határozottabban vallom az ebből fakadó következtetést; ez a hierarchia, ami már a reformátusoknál is kialakult, nem kellő, nem Istennek tetsző! Hatalmakról, földi hatalmakról szól már elsősorban, nem pedig Isten egyedüli és páratlan hatalmáról! Megszerzett - és aztán már foggal- körömmel megtartott! - világi címekről, rangokról van szó, és egyre kevésbé Jézusnak, a mi Urunknak a szelídségéről és szeretetéről! Bölcskei püspök úr 1997 óta a Zsinat lelkészi elnöke. Miért? Nincs más, aki elláthatná ezt a tisztséget? És mi ez, ha nem földi hatalom? De nézzük, miben is nyilatkozott meg, a reformátusok, ezáltal az én nevemben is! A Tiszaeszlári vérvád parlamenti felemlítésével kapcsolatban! Amelyben ugye anno a helyi zsidóságot gyanúsították, a máig tisztázatlan gyilkosságban. Régen volt, de nem lehet elfelejteni. Nézzünk egy újabb idézetet, melyek is a reformátusság ismérvei:
"Belső jellegzetességek:
A református embernek három hitvallása van:
1. az Apostoli Hitvallás, amely összeköt más keresztyén testvér felekezetekkel, akik hisznek a Szentháromságban és Jézus Krisztust Uruknak, Megváltójuknak vallják!
2, a Heidelbergi Káté, 129 kérdés-felelete.
3. a II Helvét Hitvallás 30 fejezete."
Tessék elolvasni még egyszer az első, 1. pontot, annak is egy részletét: "akik hisznek a Szentháromságban és Jézus Krisztust Uruknak, Megváltójuknak vallják!"
De hát drága Püspök Úr! Ön ezt nem olvasta? Akik Jézus Krisztust Uruknak, Megváltójuknak vallják!
De hát könyörgöm! A zsidóság NEM ismeri el Jézust, mint Megváltót! Őnekik Jézus NEM Uruk, tudni sem akarnak róla, már vagy 2000 esztendeje! Mi akkor hát ez a természetellenes összeborulás?? És főképpen az én nevemben is elkövetve??? Testvéreim nekem azok NEM lehetnek, akik tagadják Jézust! Kikérem magamnak, és talán joggal mondhatom; a reformátusok túlnyomó többsége nevében is!
Áldás, Békesség! De semmi árulás!