Európai kultúrmadarak


Vendég

/ #13 Tenyésztés

2012-04-17 21:17

Súlyos hibát követ el a politika ,mint mindig mindenben amiben lehet ! Sosem hallgatnak a népre !
Érdekes módon állítják föl saját teóriáikat melyeket tudományosan nem tudnak alátámasztani !
Szlovákiában képesek voltak a politikusok odabízni mi lenne a jó kb hét éve tessék sikeresen tenyésztik a szirtit sast ,vándort ,kerecsent ,hibridet,uhut...mindent még hozzánk jártak tanulni manapság már csak átutaznak rajtunk maximum! Fényévekre lemaradt a magyar solymász tenyésztésben és hírnévben! Pedig büszkék lehetnék múltunkra hiszen mi hoztuk e sportot életformát ide európába!
Mint solymász nagyon jól tudom pl: hogy a hibrid sólyom nem képes tovább szaporodni a természetben!
De nézzük is a tényeket melyekről tudomásom van ! Milyen dolog az ,hogy előre fizessek egy ki nem kelt fészek aljért ! Maga az okos ezt hogyan gondolja ?? Mivel abban egyetértek ,hogy kérni kel tenyésztési engedélyt de abba már nem ,hogy előre fizessek lehet a semmiért !

Kíváncsi lennék a nagyon féltet kerecsen sólymunk pusztulóban lenne akkor kihez fordulnának ki tenyésztené ha nem a solymász mely a-z. tud mindent róla!Másik dolog a kerecsent elég könnyű tenyészteni ... De mint solymász külföldről nem is magas áron jóval nagyobb testűhöz juthatnék mint hazánkban vadon élő madarak..
Németország a solymászoknak köszönhetik vándorsólyom populációjukat!
Amerika legnagyobb jelképüket ismét csak solymászoknak köszönheti a Fehér fejű rétisasukat !
Harpya harpya sas ismét solymász kézre került mivel igen kevés van belőlük ! Hír sikeresen tenyésztik ..
Másik dolog a solymász nem szaporít és gondolom más tenyésztők sem hanem csakis a legmegfelelőbb legerősebb egyedet TENYÉSZTIK! Mert a kettő nem mind1 ! Ez nem madár fölhalmozás ez tenyésztés !
Itt meg meg vannak hülyülve itt semmit nem lehet!!