Mentsük meg az újpesti Károlyi Sándor Kórház Traumatológiát

Tamara

/ #44

2012-03-14 18:08

A Webdoktor 2012. 03. 13-án "Lázár János kiegészítette Szócskát" címmel közölt cikke szerint Lázár János, idézzük :"a nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportjának vezetője újságírók előtt kijelentette: a Fidesz frakció nem tárgyalt ágyszámcsökkentésről, nem is ez a cél, hanem az, hogy Magyarországon jól működő egészségügyi ellátórendszer legyen."
Ehhez képest az újpesti Károlyi Sándor Kórház munkavállalói 2012. március 5-én arról kaptak tájékoztatást, hogy 2012. május 1. dátummal megszűnik a 40 ágyas Ideggyógyászati Osztály és a 100 ágyas Baleseti Sebészeti Osztály, ezenkívül további osztályokat érintő ágyszámcsökkentés eredményeként az intézményi aktív kórházi ágyak száma kevesebb, mint a felére csökken.
A bezárásra ítélt osztályok eddig megkerülhetetlen szereplói voltak régiónk beteg- és sérült ellátórendszerének. Szorgalmazzuk, hogy a fent idézett kijelentés szellemében a végleges döntés a sajtóban is megjelent előzetes tervekkel szemben az állampolgárok érdekeit, az ellátási kapacitások megőrzését és a szakmai közösségek egyben tartását szolgálják. Ez mindannyiunk közös felelőssége!