A komáromi Selye János Kórházért

Bogi

/ #28

2012-02-28 11:34

Hát akkor köszönjük mindenkinek!!
Azt hiszem ennyi volt!!Csókoltatom a politikusokat akik üzletet csinálnak még az egészségügyből is mert ezeknek a döntéseknek a következménye h. sok ember nem fogja időben megkapni az ellátást, hiszen messze lesz a kórház és a sok szegény ember (mert mostanában igen csak nő a számuk mert ugye bár 47 ezerből simán meg lehet élni valami hétköznapi tisztességes ember szerint) nem fog eljutni h. ellátást kapjon.Nincs elég mentő!!Mert hát arra sincs pénz.(ők ott fent milliókat keresnek)
http://hvg.hu/itthon/20120213_strukturaatalakitas_korhaz
Szóval most már kezdhet mindenki imádkozni Magyarországon, h. időbe kapjon ellátást.De az is lehet h. ha szülni akarunk akkor az ágyakra időpontot kell kérni akkor talán lesz hely 2015-re.A gyerek meg jön amikor az ágyfoglalás és a buszjárat van.Felháborító amit tesznek.Úgy néz ki ezek szerint, (mert hát velünk még hivatalosan SENKI nem közölte h. mikortól nem lesz szülészet) h. kb.(semmi sem biztos így februárban) 2012. május elsejétől senkinek sem lesz az a személyi igazolványába írva h.: született:Komárom v. Szőny!!Igaz h. az év kórháza szavazáson a "kis ágyszám ellenére" (tehát kevesebb ember fordult meg és volt lehetősége megtapasztalni a kórházi ellátást mint egy nagy kórháznak) 23. helyen végzett a Komáromi kórház
http://www.hazipatika.com/simple/hosp2011/stat/full?cid=0%3Bp%3D1%3Bpp%3D20 (magunk mögé utasítottuk többek között Tatabányát, és több Budapesti kórházat, és több jobb pénzügyi helyzetben lévő kórházat is)
de mégis becsuknak több osztályt!!Igaz, nem zárják be a kórházat- huh micsoda szerencse "Megmentettük a kórházat" http://www.komarom.hu/hir.php?hirid=1614
csak struktúra váltás lesz -mondják a politikusok és az Igazgató.Fordítok h. mindenki értse struktúra váltás=több osztály teljes megszűntése pl. szülészet stb.
Szóval én jelenleg igen csak fel vagyok háborodva!
A kolléganőim és orvosaink hosszú évek alatt alakítottak ki egy rendkívül emberbarát, bababarát hangulatot ezen a szülészeti osztályon.Sokan szívüket, lelküket beleadták, és mindig megtérült, mert sokan még ma is vissza járnak hozzájuk és boldogan mutatják h. ekkora már az itt született csemete.És ennek mindig örülünk!Mindannyian!!
Ebbe a kórházba, ilyen osztályra amit ennyire szeretnek az emberek, nem becsukni kellene hanem még több pénzzel támogatni és még további fejlesztéssel, olyan ellátást biztosítani ami miatt még Budapestről is ide jönnének szülni.Biztosítani az olyan jellegű ellátásokat amiket jelenleg pénz és munkaerő hiányában nem tudunk ellátni.Hiszen szerintem az a legfontosabb h. egy beteg ember v. kismama jól érezze magát egy ilyen szituációban.És ha már fogy a magyar akkor lehet, h. egy biztos kedves helyen több baba születne, ebből kifolyólag több ember dolgozhatna később és talán a társadalmat is el tudnánk tartani.
Tudom fiatal vagyok és naiv, de kérem szépen én azért kezdtem el ezt a szakmát h. segítsek itthon az országomban, és jobbá tegyek mindent amit tudok.Szerintem minden egészségügyi dolgozó aki szereti és szívből csinálja a hivatását úgy tanulta ezt a szakmát h. ő majd megváltja a világot!!Hát így nem fog menni.Itthon nincs munka és aki tud külföldre pályázik.Hát marad ez, majd ott növeljük a népességet :(
Tehát köszönet mindenkinek aki megpróbált megmenteni bennünket.És csókoltatok minden politikus és egyéb egyént aki megtett mindent h. jó kis termálvíz folyhasson majd a gazdag betegek hátára a kórházkertben az átalakítás után.
Elkeseredtünk, de ígérjük májusig még jobb még lelkiismeretesebb munkát fogunk végezni, h. a komáromiak szívében így éljen a hely ahol a bábák a világra segítették, ahol meglátták a napvilágot, ahol élete első légvételt megtette v. ahol megmentették az életét.
Köszönöm annak aki kiállt a betege és mellettünk:http://www.youtube.com/watch?v=rF_F3xbp-cs
Szóval ha benéztek hozzánk ugyan úgy fogunk rátok mosolyogni!!Mert ez az ami gyógyít és nem a gyógyszer :)
Az egészségügy nem hozhat hasznot, csak a gyógyulás, és a gyógyítás lehet a cél!

„Ha néha a szegényeink éhen halnak, az nem azért van, mert Isten nem gondoskodott róluk, hanem mert Ön és én nem adtunk, mert nem voltunk a szeretet eszköze Isten kezében, mert nem ismertük fel Őt, Krisztust, amikor eljött újból rongyos álruhában az elhagyatott emberben.”

„Nagy dolgokat tenni nem tudunk, csak kicsiket, nagy szeretettel.”

Idézetek :Teréz anya