Mondj nemet a sorkötelezettség visszaállítására!

Honvéd

/ #625 Egy volt honvéd

2012-02-22 12:33

#624: -

Én nem osztom az Ön véleményét!

A régi rendszerben amikor még volt 3 éves szkmunkás bizony voltak fiatalok akik 18 éves korukra szakmával és munkahellyel is rendelkeztek. Többek között én is!  Engem pont családalapítás előtt a munkahelyemről rángattak be katonának! Mire leszereltem megtörtént a rendszerváltás. Megszűnt a TSZ ahol dolgoztam. Mivel nem voltam ott a nagy osztoszkodásnál így gyakorlatilag földönfutóként kezdtem. Mindent a 0-ról kellet elkezdenem, gyakorlatilag a híd alól. Nekem ne mondja azt, hogy ez egy szükséges rossz volt!

Volt munkám, házam szakmám, a nagy haza védelme következtében mind elvesztettem.

Abban igaza van, hogy a haza védelme mindenkinek kötelessége, de megkérdezném, hogy egy atom támadás ellen, hogy tudna az egyszerű ember védekezni?

Megmondom: Kocsiba és menekülni. Vagy az iskolában a matek és történelem óra közé rakétatechnikusi órát beiktatni.

A fiatalsággal kapcsolatban is igaza van. A jelenlegi oktatási rendszer  valóban nem megfelelő a nevelésre és szocializációra, de nem az a megoldás, hogy akkor 18 éves koráig hagyjuk a fiatalokat nőni mint a bolondgomba, utána meg besorozzuk a hadseregbe és kezdjenek velük valamit!
Az oktatást kellene fejleszteni. Támogatni a sportot. Őszintén megvallva az egy elég drága mulattség lenne csak azért egy-fél évre pusztán nevelési és szocializációs céllal besorozni a fiatalokat, hogy kapjanak egy kis nevelést utána pedig soha az életben nem bevetni őket!
Persze sokan azért támogatják ezt, mert ez a megoldás még mindig olcsóbb mintha az oktatásra költenének, arról nem is beszélve, hogy a sorkatonának még csak fizetést sem kell adni.

Nekem az a másfél éve katonaság semmi pluszt nem adott, sőt inkább elvett!