Mondj nemet a sorkötelezettség visszaállítására!

EU

/ #622 Európa

2012-02-21 16:15

Csak úgy megjegyezném, hogy Európa -főleg EU és NATO országok nagy részében már rég nincs sorozás! Sőt korábban mikor volt akkor is már a 60-as évek óta 1001 féle lehetőség volt a polgári szolgálatra. A hadseregnek -katonaságnak, nem nevelő testületként, hanem hivatásként-szakmaként kéne funkcionálni!
Ne visszafelé fejlődjünk.
Azoktól akik itt felszólalnak a sorkatonaság mellett megkérdezném, Ők hányast kaptak anno történelemből?
Volt az elmúlt évszázadban jó néhány nagy háború, ahol fiatalok tömegét vetették be sorkatonaként!
Elég csak a két világháborúra és Vietnámra gondolni!
Azok mennyire neveltek férfit a fiatalokból? Aki otthagyta a fogát, vagy örök életére rokkant maradt abból vajon milyen férfi lett!
Nekem több rokonom is eltűnt a Donnál, és volt 2 nagybátyám aki rokkantként tért vissza. Kétségtelen, hogy férfit faragtak belőle, de vajon megérte?
A két rokkant nagybátyám a kutyának nem kellett, se munkájuk, se családjuk se megbecsülésük soha az életben nem volt! Pedig teljesítették a kötelességüket-védték a hazát a vörösöktől! Megérte!
A mai fiatalok problémáját nem így kell megoldani. Értelmes és tartalmas oktatást kell szervezni.
Vissza kell adni az iskolának és a tanároknak a jogköröket amiket a nagy liberalizáció elvett! Támogatni kellene a sportolást és a cserkész mozgalmat. Vissza kell állítani a szülői munkaközösséget és egy széles jogkörrel felruházott ifjúság védelmet.
Ugyanakkor a fiatalokat se kéne lenézni, lebecsülni és elítélni csak azért mert punk vagy emós!
Nem vagyok mai gyerek, de ahol lakom élnek jó páran. Lehet, hogy isznak és néha fetrengenek, de a többség normálisan tanul és dolgozik és ahol tud segíti a lakó környezetét!
A fiatalokat nem csak segíteni, támogatni és ösztönözni kell, de megismerni is! Semmi baj nincs azzal, ha valaki lilára festi a haját és bakancsot húz, amíg együtt tud élni a környezetével és elfogadják olyannak amilyen.