Ivartalanítás elérhető áron

Dr. Nemes

/ #45 Tévedés

2012-02-09 10:24

Gyerekek!

Teljes tévedésben vagytok. Nem tudom, miből gondoljátok, hogy egy állatorvos azért, mert szereti az állatokat és felelősen gondolkozik, ingyen, vagy irreálisan olcsón kellene, hogy dolgozzon. Szerintetek attól, hogy szeretjük az állatokat, nem kapunk villany- és gázszámlát, nem kell bért fizetni a dolgozóknak, nem lehet családunk, akiket el kellene tartani, nem lehet frankhitelünk? Én megértem, hogy sok embernek valószínűtlenül sokba kerül egy-egy állatorvosi beavatkozás. Azonban egy állatorvosnak is baromi sokba kerül állatorvosi beavatkozásokat végezni. A kamarai tagdíjat, a továbbképzések részvételi díját, a műszerek, gépek finanszírozását szerintetek támogatja bárki? Egy röntgen, ultrahang több millió forintos tétel, egy műtét anyagköltsége sem 5.000,- forint. Folytathatnám.
De a lényeg, hogy egy állatorvos 5 évig, illetve most már 5 és félig tanul az ország egyik legnehezebb egyetemén. Minden szakmának vannak képviselői, akik nem feltétlenül a szakma jó hírnevét öregbítik, de egy ügyvéd egy szelet papír megírásáért elkér 30.000,- forintot. A gázszerelő, az autószerelő, a magánorvos stb. mennyiért dolgozik.
Egyet tudok érteni sok kezdeményezéssel, amik az állatok jólétét segítik elő, de ha nincs jobb ötlet a forrásteremtésre, akkor inkább maradjatok csöndben, ahelyett, hogy azért írtok - egy amúgy teljesen bukásra ítélt - petíciót, hogy a szemét állatorvosok dolgozzanak olcsóbban.

Holnap írhatnátok petíciót mondjuk azért, hogy a bankok kevesebb törlesztőt kérjenek el az állatorvosok forgóeszközhiteleiért, hogy minden rendelőben legyen mondjuk altatógép. Vagy ultrahang. Vagy digitális röntgen. Vagy endoszkóp. Vagy...

Üdvözlettel:
Dr. Nemes Gábor
állatorvos