Ivartalanítás elérhető áron

Doc

/ #38

2012-02-07 20:27

Én egy vidéki állatorvos vagyok, felvállalom ezen a fórumon is ! A körülményekhez képest mindig igyekeztem igényes munkát kiadni a kezemből, de a praxis haszonállat része jóformán meghalt, a kedvencekre fizetőképes kereslet még kevés. A munkámért próbáltam nem nagyon sokat kérni, de erkölcsi kötelességem volt ma szakma tisztességét és renoméját árban is kifejezni. Ezért áraim nem Pesti árak, de nem is ÓCCÓK voltak. Jó ideje Pestre járok fel ( nagyon nem sok pénzért ), hogy egyáltalán valahogyan megéljek. Évekig felvállaltam azt is, hogy állatorvoslás munkám mellett , diplomásként quasi fizikai munkával egészítsem ki a keresetemet. Aki itt ezen a fórumon ennyire tisztességtelenül nyilatkozik az állatorvosokról - pénzéhes stb. - ,engem is sérteget, pedig sokunknak nincsen köze ehhez. Akik így nyilatkoznak, azokat 1-2 hónapig ( szívem szerint inkább végleg , de nem vagyok gyilkos alkat )olyan vállalkozásba kényszeríteném, amit az Ő eddigi elveik alapján kéne működtetni. Építsenek fel és tartsanak fenn rendelőt, miután évekig nem kevés pénz és idő , energia feláldozásával diplomát szereztek, majd az állandóan változó adózási körülmények és az elbaltázott állattartás körülményei közt tartsák el családjukat, képezzék magukat pénzért és fizessék a legkülönbözőbb járulékos költségeket. Kedves Hölgyeim, azt hiszem Önök vannak többségben a fórumozók között. Egy részük talám már látott olyat aki hallotta valakitől, hogy ezek a dolgok hogy működnek. Önök szerint az a JÓ ÉS ARANYOS ÁLLATORVOS , aki fillérekért , szakmát lealázva és kollégáit elvtelenül fúrva alacsony árat alkot, vagy ingyen dolgozik. Önöknek elárulom: ezen az úton járva előbb vagy utóbb a semminél is kevesebbet kellene kérnie az állatorvosnak, majd főbe lőni magát és a diplomáját a szemétre hajítani. No , én itt még nem tartok, de sokunk már képtelen megélni ebből a szép szakmából ( NEM HIVATÁS , drágáim, csak ha már megkerestük a SZÜKSÉGES MINIMUMOT !) Ez az út az , amelyik a szakma ellehetetlenítéséhez vezet, majd a jobbak a fiatalok esetleg , humám kollégákat és ápolónőket követve elhagyják az országot és végül bejön az a rendszer , amitől Önök még jobban sírnak majd. Csak azért mert az orruknál tovább egyesek nem látnak ! Tudom van akinek ez kell, erre lobbizik, de nem jó út ! Mellesleg gyanítom a fórumozók közt is van olyan aki nyugodtan ki tudná fizetni a reális árat, de derogál neki. Tapasztalatom szerint nem a szegényebb réteg rinyál többet, nekem is több nem fizető ügyfelem van akinek szép háza vanés jóbban él . mint én ! Miről beszélünk ?? Doc