munkaszolgálat

Közmunka

/ #456 Közmunka

2012-01-31 14:06

Az a baj ezzel az egésszel, hogy aki belekerül ebbe a rendszerbe az egy mókuskerékben köt ki!
A közmunka is munka ergo napi8-10 óra huzamos elfoglaltságot jelent. Még ha este a neten tud is álláslehetőséget böngészni, nem biztos, hogy a "munkáltatója" kimenőt ad arra az időre amíg az állásinterjúra elmegy.
A közmunka az sajnos NEM referencia. Sok ember pont azért nem talál munkát, mert vagy nincs az adott munkakörhöz kapcsolódó tapasztalata, vagy ha volt is, már rég volt, így eleve alkalmatlan a munkakör betöltésére.
Maga a közmunka az sajnos nem termel GDPt! És a munkáért kapott fizetés se olyan, hogy meglehessen belőle élni, főleg úgy, ha közmunkára a lakóhelytől távolabb is beoszthatják az embert, mert az útiköltséget és a szállást azt mindenkinek magának kell megoldania. Ez az egész a nesze semmi fogd meg jól kategória és egy nagyon jó kozmetikázása a problémának! De ez nem fogja az országot kirángatni a válságból. Így is -úgy is vegetál az ember. Ha ide jutok akkor inkább nem fogadom el. Inkább megyek napszámba és feketén dolgozni valahová!
Közmunka keretében talán normális munkalehetőséget, átképzést és fizetést kéne biztosítani. Ezzel párhuzamosan a terheket csökkenteni és ez talán a külföldi vállalatokat is ösztönözné arra, hogy itt fektessenek be és munkaerőként a közmunkásokat vegye át a saját cégéhez.