Magyarország önrendelkezése és szuverenitása

kjozsi

/ #665 kereszthuri@freemail.hu

2012-01-12 12:31



Nem érzem úgy, hogy csatlakoznom kell. Ez a petíció nem az én világom, ezek az állítások nem az EU-ra, hanem Magyarországra állnak a mai időkben. Úgy tűnik, hogy az EU, még egyelőre benne Magyarországgal együtt, ezt a bajt, amiről szó van felismerte és lázasan próbál együttműködni az ügyben, hogy a kisemberek lehető legkisebb sérelmével és lehetőleg még mélyebbre taszítása nélkül találjon közös megoldást a problémára. Európa nem hivatkozik értékekre, az manapság Magyarország, amely erre hivatkozik. Európa a demokrácia szélesítésével megoldani akar, Magyarország erkölcs, etika, morál mögé bújva centralizálni akar (és sajnos már nem csak akar). Mi nem tagadjuk a demokráciát, ez így van, sőt kijelentjük, mondjuk, hogy erősítjük, de a tetteink, új törvényeink ennek az ellenkezőjét mutatják. Ez miért van így??? Európa legtöbb vezetője pontosan azon igyekszik most, hogy a lehető legtöbb érdeket figyelembe véve hozzon optimális megoldást. Erre két válasz lehetséges Magyarország részéről: A nehezebb és szerintem (ez a szó itt fontos, Te láthatod ezt másképp is, mindnyájunknak lelke rajta) hosszútávon gyümölcsöző együttműködés útja érdekek egyeztetésével, vagy a másik, könnyebb a saját Nemzeti Út választása érdekek megvédésével, sajnos sokszor nem törődve azzal, hogy az sérti-e másokét. Szerintem, legalábbis történelem tanulmányaim értelmezése (lehet, hogy az rossz), ha minden Nemzet folyamatosan a saját értékeire és érdekeire hivatkozva tüzeli saját népét a saját érdekei folyamatos megvédésére, az olyan népek közti érdekellentéteket és egy idő után össze nem egyeztethető egymásnak ellentmondó, de mindkét nép egyéni szempontjai szerint maximálisan igazságos követeléseket generál, mely akár fegyveres konfliktusokhoz is vezethet. Én ezért mélységesen elítélem ezt a saját Nemzeti Utat, főleg annak tükrében, hogy az EU egy önkéntes alapon létrejött egyesülés és örülök, hogy Magyarország is tagja lehet, remélem maradhat is. Ha Magyarország ki akar lépni, tegye meg, ha ezt nem teszi, akkor kutya kötelessége együttműködés közben kompromisszumok megalkotásával együtt élni ebben a közösségben. Én részemről mindenképpen szeretném, ha nem omlana össze ez a nagyszerű kezdeményezés, melyet EU-nak hívnak.

Értékek, erkölcsök, etika, morál: A magyar most uralkodó elit nagyon szeret erre hivatkozni, egyre inkább ezek alapján lévő elvárásokat próbál törvényekké tenni. De azért praktikus észrevenni, hogy magát valahogy fölé emeli ezeknek: diktálni, elvárni: elvárja a kisembereinktől ezek betartását, de magára külön törvényeket is hajlandó alkalmazni, magával szemben sokkal megengedőbb.

Pl.: Csak két példa:

-Kinti bankszámlákon tartanak-e pénzt és mit kommunikálnak erről nekünk?

-Talpas köztisztviselők jogai és kötelességei, egyéni szerződéses csókos köztisztviselők jogai és kötelességei közti kontraszt.

- Hány állást képesek ellátni egyszerre, főleg úgy, hogy néha az egyik állásuk érdekét kell képviselni a másik állásukban képviselendő érdekekkel szemben, és mindkét helyen Ők a döntéshozók?



Biztos, hogy az EU-ban baj van, de Brüsszel úgy tűnik, ezzel tisztában van és helyes úton indult el a megoldást keresve.

Biztos, hogy, egyelőre az EU-n belül, Magyarországon is baj van, de véleményem szerint Mi járunk a helytelen úton.



Ezért aztán nagyon nem írom alá ezt a petíciót.