Mondj nemet a sorkötelezettség visszaállítására!

Néphadsereg

/ #571 Re: Re: Re: Re:

2012-01-02 16:55

#569: - Re: Re: Re:

Kedves Elvtárs!

Nekem volt szerencsém 2 évig a katonaságnál szolgálni! Való igaz, hogy olyan dolgot olyan élettapasztalatokat nyújt amit máshol nem lehet megszerezni.

A katonaságnál pl van lehetőséged nem gondolkozva parancsra birkaként viselkedni, ahogy azt a nagypapám is tette Horthy katonájaként. Utána aztán éveket ült emberiség ellen elkövetett vádak miatt.

Van lehetőség hideg, nyírkos laktanyákban moslékon élni és összeszedni vesemedence gyulladástól kezdve a bélgyulladáson át mindenféle nyavaját és 2 év után 27% rokkantként leszerelni!

1991-ig elvegetáltam mert addig mindenkinek biztosítottak munkahelyet. Vegyésztechnikus és hiradástechnikus vagyok!

De a rendszerváltás után 91-ben elbocsájtottak mivel a katonaságnál összeszedett nyavajáim miatt rendszeressen kezeléskre kellett járnom! Alig 30 voltam akkor. Rendes munkát azóta se találtam, keresetem fele gyógyszerekre megy el és szinte minden héten legalább 1 napot az SZTKban vagyok kénytelen tölteni. Persze családot nem tudtam alapítani. Kinek kell egy részmunkaidős rokkant csóró!

Ha ez a feltétele annak, hogy valakiből érett férfi legyen akkér én azt kívánom, hogy senkiből se legyen férfi. Azt meg lássuk be elég költséges mulatság lenne csak nevelési céllal valakit a hadseregbe kényszeríteni és kiképezni anélkül, hogy egyszer is bevetették volna. Én örültem volna, ha az a 2 év kimarad az életemből. Sok fiatal van körülöttem akik nem voltak katonák mégis helyt tudtak állni az életben!

Én ezt katonaviselt álltalad férfinak titulált férfiként mondom és ezzel a tapasztalattal, véleménnyel nem vagyok egyedül. És ezt nem kocsmai legendaként mesélem mivel nem járok kocsmába!

Kedves Elvtárs hasonló jókat kívánok neked!