IGAZSÁGOT GERÉB ÁGNESNEK!/JUSTICE FOR ÁGNES GERÉB!

Döme

/ #168 Re:

2011-12-22 16:54

#164: Bodza -

„Néhányan azért meghaltak a kezei között, nem? Ez rendben van?
Ha mindenki otthon szülne, ott tartnaánk, ahol 100 évvel ezelőtt, minden 8. anya meghalna. És a gyerekeket ki kérdezi meg, hogy akarják-e kockáztatni az életüket vagy az egészségüket?”

Kórházakban évente 600 baba meghal, és több anya is. Ez rendben van? Azokat a babákat ki kérdezi meg, hogy akarják-e kockáztatni az életüket, egészségüket kórházi szüléssel? Az anyákat, akiket a kórházi szülés biztonságosságának hazugságával kábítanak, ki kérdezi meg, ki informálja?

Szülés körül mindig volt és lesz halálozás, akár kórházban zajlik, akár otthon. Ahogy az élet más területén is vannak balesetek, ami nincs rendben, de attól még ezt sajnos el kell fogadni mint az élet részét – vannak dolgok, amik ellen nem lehet mit tenni.

A 100 évvel ezelőtti (meg még régebbi) magas szülési halálozás oka nem önmagában az volt, hogy otthon szültek, hanem az, hogy számos betegséggel, vészhelyzettel az orvostudomány sem tudott mit kezdeni, baj esetén nem volt megfelelő kórházi háttér, nem léteztek olyan vizsgálatok, amikkel már a szülés előtt föl lehetett mérni a kockázatokat, a baba állapotát, a szülő asszony veszélyt rejtő betegségeit. Ezeket ma már föl lehet mérni, így ezek nem is szülnek otthon. Ezenkívül teljesen mások voltak a higiéniai viszonyok, a táplálkozás stb., aminek következtében nemcsak a babák, hanem a nagyobb gyerekek vagy a felnőttek is többen haltak meg olyan bajok miatt, amik ma már könnyűszerrel gyógyíthatók.

Elgondolkodtató tények egy világhírű, alternatív Nobel-díjas bábától:

http://www.szuleteshaz.hu/ina-may-gaskin-beszede/