Rokkantvadászat...

Csabeva

/ #171 Orvosok vagyunk

2011-12-18 00:11

Én kardiológus, a feleségem belgyógyász szakorvos. Soha életemben nem adtam ki hamis leletet és a feleségem sem, nem is kért tőlünk ilyet soha senki. Még nem vagyunk 40 évesek, mindketten kórházi osztályon dolgozunk, nem vagyunk rokkantak.
Aljasság amit a beteg emberekkel művelnek, akik éppen a betegségük miatt több odafigyelést, segítséget igényelnének. Ehelyett 20-30 év munka után mit kapnak? Megélhetési gondokkal küzdenek, tél van, de nem tudnak fűteni, részben tudják kiváltani a gyógyszereiket, egészségtelenül táplálkoznak, mert az egészséges kajára már nem futja!
Aki törekszik arra, hogy ne közgyógya legyen és ne segélyért kuncsorogjon, ezért pár órát - amit az állapota szűkösen megenged - dolgozik, az már csaló. Felháborító némely emberek hozzáállása!
A kormánytervezet ezeket a szerencsétlen embereket az utcára hajtja, hogy elpusztuljanak, pedig egy jó érzésű ember még egy kóbor kutyát sem hagy nyomorultul az utcán elpusztulni, nemhogy egy embertársát. Munkahely nincs még az egészséges fiataloknak sem! Hogy a fenébe akar a kormány beteg embereket a munkaerőpiacra visszaterelni? Hiszen Ők legfeljebb részmunkaidőben alkalmasak könnyű munkára, de amellett éhen halnak, megfagynak, hontalanokká válnak. Mihez kezd egy több éve beteg, munkába megrokkant ember, aki a saját szakmájában alkalmatlan a munkavégzésre? Szúrja szíven magát Ő is?
Milyen jogon akarnak táppénzszerű ellátást vagy segélyt adni munkaviszonnyal szerzett saját jogú nyugdíj helyett?
Én azt látom, hogy betegeink viharosan amortizálódnak a cilibuli kezdete óta. Megbolondulnak a jól beállított vérnyomások, az eleve gyakori szívpanaszok még gyakoribbá és súlyosabbakká váltak. Miért jó ez a FIDESZ-nek?
Miért jó Orbán Viktornak, hogy 10 millió emberből 6-7 millió ember naponta elátkozza, még ha csak gondolatban is - felmenőivel együtt?
Nem csak rokkantakat nyúzzák! Mindenkit, aki nem tartozik a gazdagok, a nagy fizetésűek közé. Ahol nem kompenzálják az megvonások miatt kiesett jövedelmet, átlagosan 15 eFt-tal lesz kevesebb a bér, és előre láthatóan elvész a hidegétkezési utalvány. Ez 25 eFt/hó! - olyan embereknél, olyan családoknál, aki most se tud megélni normálisan a fizetéséből.
Az eddigiek szerint csak és kizárólag azoknak jó a FIDESZ, akiknek vagyonuk van, akiknek eleve nagyon magas a fizetésük - eddig is kizárólag Ő fizetésük nőtt, az összes többi csökkent.
Megígértek mindent, de napról-napra azzal kerülök szembe, hogy pont az ellenkezőjét teszik és még ideológiát is gyártanak hozzá.
Mindenkit megnyomorítanak, miközben milliárdokat adnak az Orbán-féle focicsapatnak például, maguknak nagy-nagy fizetést, sok-sok nagy értékű juttatást, sok-sok jutalmat. Pfuj! Undorító ez egész!
A saját zsebükben kellene turkálni, onnan kellene elővarázsolni a deficitet, ami a költségvetésből hiányzik!
Mi nem szavaztunk rájuk!- Hála a jó Istennek! Soha nem bocsátottam volna meg magamnak, ha rájuk voksoltam volna.
Ne hagyják magukat a betegek, és a (most/még) egészségesek álljanak melléjük, mert a betegség egyik pillanatról a másikra jöhet stroke, szívinfarctus, daganat, vagy akár egy baleset révén is, és aki most ellenük pofázik, csalózik, akkor fog majd sírva fakadni, amikor ugyanabban a helyzetben lesz, mint ezek a szerencsétlen emberek.
"Uff, Én beszéltem!"