Kérem folytassák az InuYasha leadását, mely évek óta szünetel!

Zsolti-kun

/ #12 csepe_lee@citromail.hu

2011-12-13 11:35

Az 5-6. évaddal kapcsolatban úgy értettem a rossz megfogalmazást, hogy ez kicsit bekavarhat az RTL-eseknek, hiszen náluk a forgalmazói adatlap alapján máshogyan vannak a dolgok. De természetesen értelek, és tudom, hogy direkt ezért belefogalmaztad a 113. részt is. :-)
A Final Act azért külön sorozat, mivel először 167 résszel befejeződött az animekészítés, itt lezártnak tekinthető. (Nem számít, hogy a manga nem ért véget.) Nem is volt biztos az, hogy folytatják. Mivel évek teltek el, ezért új sorozatról beszélünk, amihez új cím dukált. Ugyanígy külön sorozat például a "Naruto: Shippuuden" is. Eredeti hivatalos álláspont szerint ezek külön sorozatok. (A forgalmazói álláspontok más "tésztába" tartoznak...)
Egyáltalán nem rosszindulatból írtam. Segítek is a petíció terjesztésében. Sőt, én már kiraktam az RTL Klub FB-s profiljára.

Az RTL-esek német mintára az Inut maguktól kezdték el megvágni a 19. résztől. (A németeknél is 16-os korhatár kéne rá, és tudtommal ott sem ment le a 3. epizódcsomag.) Közben a 22 éves Mender Ákos nevű szegedi fiú értesítette az ORTT-t a sorozatról. Az ORTT határozata az 52. rész adásba kerülése után született meg, miszerint 16-os korhatár kell a sorozatra, és a vágás ellenére is törvényszegést hajtottak végre az RTL-esek, mert nem csak véres jelenet miatt kéne 16-os korhatár, hanem InuYasha "negatív viselkedésformája" miatt is. (Egyébként sok országban nem lehet leadni nappal folyamán. Például az AXN Sci-Fi adásán is át kellett rakni éjjelre.) A 2. epizódcsomagot még simán leadták az RTL-esek, mivel abban sok fillerkedés van, de a 113. rész után már nem mertek kockáztatni. :-( Pedig szerintem is sokan néznénk késői órákban is. Ezt többször le is írtam az RTL-eseknek, de nem kaptam választ.

Az Animax Műsorblogon azt írta valaki, hogy az RTL-esek vetítési joga lejárt, az anyagokat át lehetne adni az Animaxnak. Rákérdeztem, hogy ez mennyire biztos...