NAT 2020: IGEN!

Molnár János

/ #8 Re:

2020-03-04 12:47

#7: -  

"A hivatásos gáncsoskodók titka rendesen az,hogy hiányzik belőlük a lelki és szellemi erő ahhoz, hogy részt vállalhassanak az emberi közösségek jövendőt formáló munkásságaiban. Ezzel szemben a bennük lévő hiúság nem tűri el,hogy bárki más munkáját hasznosnak, eredményesnek ismerjék el. Aktív cselekvésre képtelenek lévén, passzív negatívumba merülve elégítik ki a bennük rejlő cselekvési ösztönöket.
Be kell ismerjük,hogy azok számára,akik létezésük célját és feladatát a másik hibáinak megkeresésében látják az élet valóban könnyű lehet. Gondjaik, töprengéseik nincsenek. Felelősség nem nyomja a vállukat. Még az emberi társadalom legjobbjai is követnek el hibákat, s a szervezetek melyek több egyéniség együttes munkáiból épülnek fel, valósággal ezüsttálcán szolgálják föl, nagy nyilvánosság előtt, a válogatott hibákat és gyöngeségeket. Hisz valamennyien emberek vagyunk,s nincs közöttünk hiba nélkül való. A hibakeresőknek könnyű tehát a dolguk, naponta megcsámcsoghatják gyöngeségeiket, jóízű élvezettel,mint hízó sertések a  szemes gabonát.
De mennyivel nehezebb azoknak,akik a hibák kijavításával kívánják szolgálni a közösséget.  Akik nem rombolni,hanem építeni akarnak. Akik azon töprengenek,hogy miképpen lehetne jobban és okosabban csinálni azt,amibe másoknak beletörött a bicskájuk."
Wass Albert, Magyar szemmel, 1966.12.17
 
Úgy gondolom,hogy aki Wass Albertet nácinak nevezi, az vagy műleletlen/egyetlen könyvét sem olvasta soha/ vagy buta /nem tudja felfogni,amit ír/ vagy aljas vagy mindhárom.



Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...