Mondj nemet a sorkötelezettség visszaállítására!


Vendég

/ #447 Nem tudom ki irta ezt a hülye peticiót

2011-12-07 18:02

#442-vel ne törődjetek...Az mszp teljessen el akarta lehetetleniteni a tanulás lehetőségét,már a középiskolákban be akarta vezetni,a fidesz meg csak minimális összeget akar bevezetni a tandijra ami teljesen jogos. Ne az legyen, hogy a magyar adófizetők pénzéből kitanittatják magukat és utána elmennek külföldre....
A munkatörvénykönyvvel nem lehetetlenitett el senkit, a szakszervezetekkel is egy csomó dologban megálapodott. A fejetlenséget akarja ezzel is megszűntetni.
Demszky-nél jobban senki nem tett jobban keresztbe az országnak, a Fidesz rendszerezi a dolgokat, Próbálják helyehozni a dolgokat, ami nem könnyű, és egyik pártnak se lenne könnyű.
Azt akarják, hogy ne legyen káosz, vagy talán fáj azoknak, akik a 8 év mszp-s kormány alatt
loptak-csaltak h ezután már nem tudnak??
A Kossuth tériek szervezték a tüntetéseket annak idején és nem a Fidesz, a fodesz csak egy-két naggyűlést csinált és kész... ! Nincsenek meggátolva a tüntetések, mostanában is tüntetnek az emberek és semmi vizágyú meg könnygáz....
A másik meg ez a duma "h a sorkatonaság alapját akarják lerakni"... ez az mszp és a karta által uszitott duma, amit a HM többször kijelentette hivatzalosan, hogy nem lesz ilyen.....
A másik az h nincsenek erre az országnak súlyos milliárdjai, amikor több ezer milliárd az államadósság, és laktanyák és fegyverek sincsenek... Ezt a mostani adatnyilvántartás is megtagadható békeidőben:

UTOLJÁRA:
A honvédelmi törvény kimondja, hogy a Magyar Honvédség békében az önkéntességen, megelőző védelmi helyzetben és rendkívüli állapotban az önkéntességen és az általános hadkötelezettségen alapuló haderő."
Továbbá a 2011-ben elfogadott Honvédelmi törvény is garantálja a polgári szolgálat és a fegyver nélküli katonai szolgálat lehetőségét is, rendkivüli helyzetben (békében megtagadható az adatszolgáltatás)rendkivüli helyzetben sem kötelező fegyvert fogni, ott van a polgári szolgálat és a fegyver nélküli katonai szolgálat lehetősége.
Nem megszüntették, hanem felfüggesztették a hadkötelezettséget, ami rendkívüli helyzetben automatikusan visszaáll. Megelőző védelmi helyzetben az Országgyűlés dönthet róla, hogy visszaállítja.
A jogszabály lényegi változtatást nem foglal magába, csupán adatszolgáltatást jelent, amit az állampolgár békeidőben megtagadhat.
Csak az adminisztratív részen lesz változás, ugyanis a 2004-es honvédelmi törvény a katonai nyilvántartásba vételt csak a hadkötelezettség bevezetése után (illetve volt hadkötelesekről már béke idején) engedélyezte, ezt hozzák úgymond előre a békeidőre.