Mondj nemet a sorkötelezettség visszaállítására!

Valami Szovjetunió

/ #432 Ingyen munka!

2011-12-07 14:18

Az egész arról szól, hogy legyen ingyen munka erő! Aki nem akar fegyvert fogni azt majd beosszák a kórházakba egészségügyi dolgozónak, vagy építkezésekre.
Én anno vállaltam a katonai szolgálatot! Az alap kiképzés alatt nem tanultam meg se lőni se tankot vezetni! Az alapkiképzés után meg vitték az egész brigádot a Rózsadombra építkezni vagy Tokajba szőlőt szedni! Persze ezekből egy fillért nem láttam. A családom otthon nyomorgott, én meg össze szedtem egy jó kis tüdőgyulladást mert nekünk jégesőben is dolgozni kellett méghozzá esőkabát nélkül. Mikor leszereltem egészségügyi a betegségem szövődményei miatt nem tudtam visszamenni a volt munkahelyemre dolgozni. Sőt egyáltalában a szakmámban se tudtam elhelyezkedni e miatt, mert beteg emberre senkinek nincs szüksége.
Arról nem is beszélve, ha az építkezéseken valami gebasz volt persze mindig minket vettek elő, mintha csak szakképzett kőművesek lennénk!
Ha vissza vezetik a katonai szolgálatot azt csak az ingyen munkaerő miatt teszik és persze azért, hogy mindig legyen valaki aki a balhét elviszi lásd szegedi beteg csere évekkel ezelőtt. Ott is a legalul elhelyezkedőre kenték a dolgot. Itt is az lesz. Ha lesz valami probléma akkor a szolgálat lejárta után mehetsz a börtönbe utána meg a híd alá!
Úgy látszik Viktorunknak csak ennyit ér a magyar ember!