MINDEN EDDIGINÉL KEMÉNYEBBEN TÁMADJA SOROS GYÖRGYÖT A MAGYAR KORMÁNY. TILTAKOZZUNK!

drang+

/ #17 Re: Re:

2017-11-22 14:50

#8: János SAXON Szasz - Re:  

Ha tetszett, van még bőven. Például:

Soros György letelepedési kötvényért folyamodott  

Rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be Soros György, hogy a magyar kormányzat által biztosított lehetőséggel élve, hongkongi tanácsadója javaslatát elfogadva letelepedési kötvényt igényelt az ügylet adminisztratív lebonyolítására jogosult Zsoldos, Katona & Társai Ltd ügynökség Aligátor szigeti irodájában. A King Solomon szálló kupolatermében (Miami Beach, 114 Street 58, 134. emeleten a lifttől balra) megtartott rövid sajtótájékoztató után villásreggelin látta vendégül Soros György (ahogy itt hívják: Oncle George) az újságírókat, és barátságosan elbeszélgetett velük. Munkatársunk kérésére készségesen vállalkozott rövid exkluzív interjúra, aminek során több érdekes kérdésre válaszolt.  

Kérdés: Miért a lakásától pontosan negyvenezer kilométerre lévő Aligátor szigeti irodát választotta?

  Felelet: Először a Happy and Hope offshore céget kerestem fel Dallasban, de ott nem fogadtak – a recepciós, miután felismert, hosszasan telefonált az ügyvezető igazgatóval, majd arról tájékoztatott, hogy az iroda vegyszeres poloskairtás miatt nem fogad ügyfeleket. Hasonlóan jártam több más irodával is, csupán a zárva tartás indokolása változott. Volt, ahol pestisjárvány miatti karanténra, másutt a lépcsőházi padlószőnyeg cseréjére, a következő irodában a közelgő árvízre hivatkoztak. Így jutottam el a Zsoldos, Katona & Társai Ltd ügynökséghez, ahova a titkosszolgálati ügyitéző mulasztása miatt nem jutott el a személyemre vonatkozó távoltartási utasítás. Ami a távolság megítélését illeti, az nézőpont kérdése. Ha a palotám kapuján kilépve jobbra fordulok, valóban 40000 km-re van az iroda, de ha balra indulok, nem kell megkerülnöm a Földet, és 770 méter után az iroda előtt állok. Én az utóbbi megoldást választottam.  

Kérdés: Miért éppen Magyarországon szeretne letelepedni?  

Felelet: Ennek számos oka van. Sorolom, ahogy eszembe jut. A kötvénnyel visszavonásig érvényes letelepedési engedély jár, és lehetővé válik számomra a szabad utazás az Európai Unió egész területén. Magyarország Európa gazdasági, politikai és kulturális központja, ahol szinte mindenki beszéli második anyanyelvemet, az angolt. Magyarországot már csak egy lépés válaszhatja el attól, hogy a korlátlan lehetőségek hazája legyen.   Kérdés: Mi ez a lépés?   Felelet: Jelenleg ez a rendszer kísérleti stádiumban van és csak a kormányközeli vállalkozók élhetnek vele, de úgy hallottam, hogy ha beválik, kiterjesztik minden magyar állampolgárra. Gyakorló spekulánsként csak azt tartom aggályosnak, hogy – kis ország lévén – a lehetőségek elfogyhatnak, mire mindenki élhetne velük. Engedelmével folytatom az indokaim felsorolását. Idős ember vagyok, és szeretném nyugodt körülmények között megírni a sikereimet és kudarcaimat tartalmazó emlékirataimat.  

Kérdés: Itt Amerikában nincsenek meg ezek a feltételek?  

Felelet: Sajnos nincsenek. Zsidóként és feketeként Amerikában állandó zaklatásnak vagyok kitéve antiszemita és fajgyűlölő tényezők részéről.  

Kérdés: Az antiszemitizmust értem. No de hogy kerül ide a fajgyűlölet, hiszen Ön kékszemű, szőkehajú, fehérbőrű ember?  

Felelet: Az 1968-ban általam alapított és azóta is finanszírozott harlemi „Black Sabbath” Felzárkóztató Egyetem rektori tanácsa az USA elnökének indítványára a „tiszteletbeli fekete” címmel tüntetett ki, azóta érnek az atrocitások.  

Kérdés: Ha már itt tartunk, nem vár hasonló elismerést a magyar kormány részéről”?  

Felelet: Magyarországon más a helyzet. Ott nem a személyes kapcsolatok számítanak, hanem kizárólag a teljesítmény, ezért még sokat kell tennem a megtiszteltetésért.  

Kérdés: Tervezett emlékirataira visszatérve, mit tekint eddigi legnagyobb sikerének? 

Felelet: Azt, hogy tiszta lelkiismerettel és épp bőrrel megértem 87 évet.  

Kérdés: És mi volt a legnagyobb kudarc?  

Felelet: Életem legnagyobb ballépése volt, amikor 1989-ben az oxfordi ösztöndíj-pályázatok értékelésénél otthon hagytam az olvasószemüvegemet, és későn vettem észre, hogy kedvenc kiscicám helyett egy kígyót melengetek a keblemen.  

Kérdés: Hol tart a letelepedési eljárás?  

Felelet: Szépen haladunk. Az ügyintézés felgyorsítása érdekében lemondtam a nemzetbiztonsági átvilágításról. Jelenleg a vagyoni helyzetem felmérése folyik annak tisztázása végett, hogy letelepedésem nem veszélyezteti-e a magyar állami egészségbiztosítást. Eddig egyetlen probléma merült fel, nevezetesen az, hogy az általános gyakorlattal szemben tényleg Magyarországon szeretnék élni, és nem tervezem az azonnali tovább utazást Nyugat-Európába, de remélem, hogy felmentést kapok a szokásjog alól. Optimista vagyok: már keresem új otthonomat Budapesten, a Hős utca és a József Attila lakótelep között.