Mondj nemet a sorkötelezettség visszaállítására!

Nem kelllllll!

/ #375 Nem kell a katonaság

2011-12-06 13:42

Sokan nevelési céllal sírják vissza a sorkatonaságot!
Aki egyszer bekerül a katonaságba és kiképzik azt előbb vagy utóbb be be kívánnak vetni!
Az meg elég drága mulatság lenne ha 18-20 éveseket azért soroznának be, hogy megneveljék őket utána meg szélnek eresztik!
Ha valakit 18-20 éves koráig nem neveltek meg azt a katonaságnál se fogják.
(szarkazmus: Talán fel lehetne állítani nevelő táborokat mint anno a Szovjetunióban)
Esetleg ösztönözni és támogatni kéne a sportot és a művelődést -amit mostanában nagyon leépítenek. Hasznos elfoglaltságot kéne biztosítani a fiataloknak és reális célokat kitűzni eléjük, de sajnos a közoktatásban is csak a leépítés és a pénzkivonás megy.
Az nem megoldás, hogy 18 éves koráig leszarjuk az embereket- majdcsak ellébecol valahogy az oktatásban, utána meg besorozzuk mondván, hogy meg kell nevelni!
Persze ebben az országban ez a fajta hozzáállás nagyon divatos.
Nem beszélnek a magyarok nyelveket, nosza bevezették a nyelvvizsga kötelezettséget a diplomához! -Ahelyett, hogy fejlesztenék a nyelvoktatást, támogatnák a külföldi tanulmányutakat, nyári nyelvtáborokat szerveznének.
Nincsenek munkahelyek! -nosza, beosztunk mindenkit közmunkára minimálbérért, majd csak elvegetál a delikvens valahogy! -Ahelyett, hogy különböző kedvezményekkel támogatnák a cégalapításokat vállalkozásokat amik hosszú távon munkahelyeket, és ezzel megélhetést és adó bevételeket biztosítanának.
Sok a hajléktalan! -nosza berakjuk őket a börtönbe vagy kikergetjük őket az erdőbe! -Ahelyett, hogy meg próbálnák őket vissza vezetni a társadalomba. Nagyon sok hajléktalan diplomával vagy valamilyen piac képes szakmával a zsebében él az utcán!

De nem-nem és nem! Úgy látszik ez kell a magyarnak! Tessék, megkaptuk!