Mondj nemet a sorkötelezettség visszaállítására!

Katona

/ #372 Voltam katona

2011-12-06 13:10

Én még voltam fél évet sorkatona 10 éve! Ha most behívnának mert valaki meg szeretné támadni az országot én még egy pisztolyt se tudnék elsütni, ugyanis a civil életben nem volt rá szükségem. És amit az ember huzamosabb ideig nem használ azt elfelejti- legalábbis én ilyen vagyok.
ha újra kéne érettségiznek vagy államvizsgáznom azt se tudnám megcsinálni!
A megoldás az lehetne mint Izraelben, hogy a hadköteles korosztályt minden évben rendszeresen behívnák, de akkor az már katona állam lenne amit én nem kívánok ennek az országnak!
Amúgy Európában már csak Oroszországban és a volt Szovjet tagköztársaságokban van igazán sorozás!
A skandináv országokban, Ausztriában és Svájcban ugyan van, de ott ezer féle szakirányú polgári szolgálattal kiváltható amiért meg is fizetik az embert és jó referencia a munkaerő piacon!
Romániában pl olyan szigorúak a toborzási feltételek, hogy aki párttag azt fel sem veszik. Nemrég ott abból volt botrány, hogy sokan akik jelentkeztek hivatásosnak, de nem feleltek meg lefizették a toborzó tiszteket. -ott ennyire népszerű a hadsereg.
Egyszóval ez az egész csak visszafejlődést jelentene nekünk. Talán példát vehetnénk a Románokról! Ők valamit jól csinálhatnak!